Fenerbahçe mucizesi! Müthiş geri dönüş

Fenerbahçe mucizesi! Müthiş geri dönüş

Fenerbahçe, Rennes maçında mucizeye imza attı. Kadıköy'de ilk 30 dakikada 3-0 geriye düşen Fenerbahçe, müthiş mücadelesi sayesinde geri dönmeyi başardı.

Fenerbahçe mucizesi! Müthiş geri dönüş
16px
24px
27.10.2022 21:59
ABONE OLgoogle

Fransa'daki maçta da rakibine karşı 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2'yi bulan Fenerbahçe, taraftarı önünde de müthiş bir sonuca imza atarak son haftaya lider girmeyi başardı.

Avrupa Ligi B Grubu beşinci maçında Rennes’i konuk eden Fenerbahçe, kötü bir başlangıç yaptığı maçta mucizeyi gerçekleştirdi. İlk 30 dakikada kalesinde 1’i ‘VAR’ tarafından iptal edilen 4 gol gören Fenerbahçe, buna rağmen yılmadı. İkinci yarıdaki baskılı oyunu sayesinde sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, liderlik koltuğunu kaptırmadı ve son haftaya grubun zirvesinde girdi.

Maça 3. dakikada Amine Gouiri’nin golüyle başlayan Rennes, 10. dakikada skoru 2-0 yaptı ancak VAR ofsayt tespit etti. Dakikalar 16’yı gösterdiğinde yine ağları sarsan Rennes, Martin Terrier ile durumu 2-0 yaptı.

Kaleye çektiği tüm isabetli şutlar golle sonuçlanan Rennes, 30’da yine Gouiri ile golü buldu ve yarım saatte skoru 3-0 yaptı.

Enner Valencia’nın kafa golüyle soyunma odasına 3-1 geride giren Fenerbahçe’nin, ikinci yarıda oyunun tek hakimiydi.

Oyuna sonradan giren Miha Zajc’ın 82. dakikadaki frikik golüyle skoru 3-2 yapan Fenerbahçe, 88. dakikada Emre Mor’la üçüncü golü buldu ve skoru 3-3’e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi ve Fenerbahçe gruptan lider çıkma şansını son hafta oynayacağı Dinamo Kiev maçına bıraktı.

Sarı lacivertliler, 3 Kasım’da deplasmanda Ukrayna temsilcisiyle karşı karşıya gelecek. Kritik maç öncesi Fenerbahçe ve Rennes 11 puanda yer alırken, sarı lacivertliler averajla liderlik koltuğunu korumayı başardı.

RENNES GOLLE BAŞLADI

Fenerbahçe’ye ön alanda pres uygulayarak maça başlayan Rennes, 5. dakikada bu presin sonucunu golle aldı. İrfan Can Kahveci’nin kendi yarı sahasında kaptırdığı top sonrası sol kanattan hızlı atağa kalkan Rennes, Adrien Truffert’in pasında, Amine Gouiri’nin tek vuruşuyla golü buldu ve 1-0 öne geçti. İrfan Can Kahveci’nin kendisine faul yapıldığı yönündeki itirazları sonuçsuz kaldı.

İKİNCİ GOL VAR’DAN DÖNDÜ

Rennes’in hızlı hücumları ve baskılı futbolu karşısında zor anlar yaşayan Fenerbahçe, 10. dakikada ikinci golü de kalesinde gördü ancak, VAR devreye girdi. Majer’in ceza sahası dışından sert şutunda top ağlarla buluştu. VAR kontrolü sonrasında pozisyonun öncesinde ofsayt olduğu tespit edildi ve gol iptal edildi. Bu golden birkaç dakika sonra hızlı hücum yapan bu kez Fenerbahçe’ydi. İrfan Can Kahveci kaleyi tam karşıdan gören bir noktadayken şutunu çekti ancak top az farkla auta gitti.

KÂBUS GİBİ İLK YARI

VAR kararıyla iptal olan golden sonra oyunu dengelemek isteyen Fenerbahçe, Rennes’in hızlı atakları karşısında çaresiz kaldı. Maçın 16. dakikasında savunma arasına atılan topu Amine Gouiri aldı ve pasını Martin Terrier’e verdi. Terrier köşeye sert bir plase yollayarak skoru 2-0’a getirdi. Fenerbahçe kalesine isabet eden ve biri iptal edilen üç şut da golle sonuçlandı.

Fenerbahçe’nin kalesine isabet eden her şutun gol olması, 30. dakikada tekrarlandı. Savunmanın eksik yakalandığı bir anda, sağ kanattaki Benjamin Bourigeaud’ın yerden pasında Gouiri ceza yayı üzerinde topla buluştu. Yıldız futbolcu bekletmeden plasesini köşeye yolladı ve durumu 3-0 yaptı.

VALENCIA’DAN NEFES ALDIRAN GOL

Farklı skora rağmen oyundan kopmayan Fenerbahçe, 42. dakikada Enner Valencia’nın kafa golüyle rakibin sert savunmasını delmeyi başardı. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu İrfan Can Kahveci içeriye çok iyi ortaladı. Gerilerden koşarak gelen Valencia kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı. İlk yarının son dakikasında Miguel Crespo ile farkı 1’e indirme fırsatını değerlendiremeyen Fenerbahçe, soyunma odasına 3-1 geride girdi.

DOĞAN ALEMDAR OYUNA GİRDİ

İkinci yarının hemen başında sakatlanan Rennes kalecisi Mandanda oyundan çıkarken, yerine Türk eldiven Doğan Alemdar dahil oldu. Fenerbahçe’de ise, Teknik Direktör Jorge Jesus dört oyuncu değişikliği birden yaptı. Sarı lacivertlilerde, Michy Batshuayi, Emre Mor, Ezgjan Alioski ve Miha Zajc oyuna giren isimler oldu.

VALENCIA KARŞI KARŞIYA…

Maçın 70. dakikasına kadar rölantide giden maçta Enner Valencia önemli bir fırsattan yararlanamadı. Emre Mor’un ceza sahası içine yolladığı pas Rennes savunmasından sekti ve Valencia’nın önünde kaldı. Sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Ekvadorlu oyuncunun şutu yandan auta gitti.

ZAJC FRİKİKTEN UMUTLANDIRDI

Son dakikalar yaklaştıkça baskısını artıran Fenerbahçe, 82’de Miha Zajc’ın frikik golüyle farkı 1’e indirdi. Fenerbahçe, Enner Valencia’nın yerde kaldığı pozisyonda kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan frikik kazandı. Topun başına geçen Zajc, müthiş bir vuruşla kaleci Doğan’ı mağlup etti ve skoru 3-2 yaptı.

EMRE MOR HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Rennes karşısında mücadeleyi bırakmayan Fenerbahçe, 88. dakikada Emre Mor’la geri döndü. Rennes kendi sahasından çıkmak isterken, Miguel Crespo topu rakibinden çaldı ve top Emre Mor’un önünde kaldı. Emre Mor topla beraber ceza sahasına ilerledikten sonra, hafif sağ çaprazdan ayağının içiyle güzel bir vuruş yaparak beraberliği getiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde