Fenerbahçe'de Portekizli Jesus devrimi: 9 futbolcunun fişini çekti

Fenerbahçe'de Portekizli Jesus devrimi: 9 futbolcunun fişini çekti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacağı için yeni sezon hazırlıklarına erken başlayan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda transfer çalışmaları başladı.

Fenerbahçe'de Portekizli Jesus devrimi: 9 futbolcunun fişini çekti
16px
24px
18.06.2022 09:59
ABONE OLgoogle

Sarı-lacivertlilerde gelecek isimlerin yanı sıra gönderilecek futbolcular da netlik kazandı. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus'un 9 futbolcunun biletini kestiği öğrenildi.

Jorge Jesus'un imzasının ardından transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de şu ana kadar takıma 2 takviye yapıldı. Sarı-lacivertlilerde Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak ön eleme müsabakaları öncesi Jorge Jesus transfer raporunu yönetime iletti. Portekizli teknik direktörün 9 oyuncunun biletini kestiği öne sürüldü. İşte ayrıntılar...

Lincoln ve Bruma transfer edildi

Sarı-lacivertlilerde Jorge Jesus'un transfer raporu doğrultusunda kadroya 2 takviye yapıldı. Santa Clara'dan Lincoln Henrique ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Öte yandan PSV Eindhoven'dan Bruma kiralık olarak sarı-lacivertlilerle anlaştı. Fenerbahçe'nin PSV Eindhoven'la yaptığı anlaşmada satın alma opsiyonunun da bulunduğu belirtildi.

Kadrodaki yabancı sayısı arttı

Fenerbahçe'de Bruma ve Lincoln Henrique transferlerinin ardından kadrodaki yabancı oyuncu sayısı 20'ye yaklaştı. Sarı-lacivertlilerde bu sorunun nasıl çözüleceği merak ediliyordu. Sporx'in haberine göre; Fenerbahçe'de Jorge Jesus, Vitor Pereira ile Erol Bulut döneminde transfer edilen yabancılardan 9'u için karar verdi. Jorge Jesus'un yabancı oyunculara dair raporu ortaya çıktı.

MİHA ZAJC

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon iyi bir sezon geçiren Miha Zajc konusunda sarı-lacivertlilere iyi bir transfer teklifi gelmesi halinde takımdan ayrılmasına izin verilecek. Jorge Jesus'un kulübün menfaatleri doğrultusunda gelecek bir teklif karşısında Miha Zajc'ın gitmesine engel olmayacağı öğrenildi.

27 yaşındaki orta saha geçtiğimiz sezon 41 müsabakada forma şansı buldu. Sloven oyuncu rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Miha Zajc takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Miha Zajc'ın güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

MBWANA SAMATTA

Sarı-lacivertlilerde hayal kırıklığı yaratan isimler arasında yer alan Mbwana Samatta'nın Jorge Jesus'un yeni sezon planları arasında olmadığı öğrenildi. Royal Antwerp'ten geri dönen Mbwana Samatta için gelecek transfer tekliflerinin değerlendirileceği kaydedildi. Tanzanyalı oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2024'te sona erecek. 29 yaşındaki santraforun güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak fiade ediliyor.

MAURİCİO LEMOS

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun döneminde genç çalıştırıcının özel isteğiyle transfer edilen Mauricio Lemos'un da Portekizli teknik adam tarafından biletinin kesildiği kaydedildi. Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon Beerschot'a kiraladığı tecrübeli savunmacı için Süper Lig'den takımların talip olduğu belirtildi. Uruguaylı oyuncunun güncel piyasa değeri 500 bin euro olarak gösteriliyor. 26 yaşındaki stoperin Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2023'te bitecek.

MARCEL TİSSERAND

Sarı-lacivertlilerde geçtiğimiz sezon Kim Min Jae, Attila Szalai ve Serdar Aziz'le girdiği forma yarışında arkada kalan Marcel Tisserand bir türlü istenen istikrarı yakalayamadı. Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un tecrübeli savunmacıyı gözden çıkardığı kaydedildi. Güncel piyasa değeri 2 milyon 800 bin euro olarak gösterilen Kongolu oyuncuyla Kayserispor'un ilgilendiği öğrenildi. Marcel Tisserand'ın Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2023'te sona erecek.

FİLİP NOVAK

Fenerbahçe'de gözden düşen bir diğer oyuncunun Filip Novak olduğu öğrenildi. Jorge Jesus'un transfer raporu sonrasında kadrosuna yeni sezon öncesi sol bek takviyesi yapacak olan sarı-lacivertlilerde düşünülmeyen Çekyalı oyuncuyla Sivasspor ve Sparta Prag'ın ilgilendiği belirtildi. Novak'la yolların ayrılacağı kaydedildi.

Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasını 26 müsabakada terletti. Filip Novak bu süreçte 3 gol ve 3 asist üretti. Sarı-lacivertlilerle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Çekyalı sol bekin güncel piyasa değeri 1 milyon euro olarak gösteriliyor.

LUİZ GUSTAVO

Jorge Jesus'un ilerleyen yaşı ve yüksek maliyeti nedeniyle Jorge Jesus'un da üstünü çizdiği ifade edildi. Portekizli teknik direktörün Brezilyalı orta sahayı gelecek sezon kadroda düşünmediği belirtildi. Portekizli teknik direktörün yeni bir 6 numara transferi yapmak istediği vurgulandı.

34 yaşındaki önlibero geçtiğimiz sezon 28 müsabakada süre aldı. Luiz Gustavo bu süreçte rakip fileleri 1 kez havalandırdı ve 1 asist yaptı. Brezilyalı oyuncunun güncel piyasa değeri 1 milyon 200 bin euro olarak gösterilirken, sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

DİMİTRİS PELKAS

Erol Bulut döneminde sarı-lacivertlilerin vazgeçilmezi olan Dimitris Pelkas da gözden düştü. Jorge Jesus'un sözleşmesinin son yılına giren Yunan orta saha ile yolların ayrılmasına izin verdiği belirtildi.

Bologna'nın durumunu yakından takip ettiği iddia edilen Dimitris Pelkas'ın Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yunan oyuncunun güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor. Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon 32 maçta oynayan 28 yaşındaki oyuncu 5 gol attı.

MAX MEYER

Fenerbahçe'de tartışılan transferler arasında yer alan Max Meyer'le de yolların ayrılması kararı alındığı kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon Midtjylland'a kiraladığı Alman oyuncunun sezon başlamadan Fenerbahçe'ye veda edeceği belirtildi.

Fenerbahçe'de forma şansı bulmakta zorlanan Max Meyer'in sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. 26 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 900 bin euro olarak gösteriliyor.

ALLAHYAR SAYYADMANESH

Sarı-lacivertlilerde hayal kırıklığı yaratan isimlerden birisi de Allahyar Sayyadmanesh oldu. Jorge Jesus'un yeni sezon planları arasında yer almayan İranlı golcünün, Hull City'e gideceği belirtildi.

20 yaşındaki İranlı oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2024'te sona erecek. Genç futbolcunun güncel piyasa değeri 2 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde