Fenerbahçe, Adana Demirspor'u yenerek liderlik koltuğuna oturdu

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u yenerek liderlik koltuğuna oturdu

Fenerbahçe haftanın kapanış maçında Adana Demirspor'u 4-2 mağlup etti. Müthiş bir heyecana sahne olan maçta 2 penaltı, 1 kırmızı kart kararı çıktı. Sarı lacivertliler Ülker Stadı'nda haftalar sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u yenerek liderlik koltuğuna oturdu
16px
24px
22.08.2022 20:46
ABONE OLgoogle

Ligdeki ilk maçında Hangikredi Ümraniyespor ile sahasında 3-3 berabere kalan sarı-lacivertliler, 2. haftada ise deplasmanda Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup etmişti.

 

Süper Lig’de 3. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe Ülker Stadı’nda ağırladığı Adana Demirspor’u 4-2 mağlup etti. Heyecan dolu anlara sahne olan 90 dakikada Fenerbahçe ligin flaş ekibi karşısında skoru 3-0’a getirdi. Ancak Adana Demirspor maçı bırakmadı.

66’da konuk ekip farkı 1’e indirdi. Beraberlik umutlarını sürdüren Adana Demirspor 82’de 10 kişi kaldıktan sonra yıkıldı.

82’DE KIRMIZI KART ÇIKTI

Karşılıklı 1’er penaltının olduğu 6 gollü nefis maçta 3 puanı alan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren goller Enner Valencia (2), Zajc ve Alioski’den geldi.

Adana Demirspor ise sarı lacivertlilere Younes Belhanda ve yeni golcüsü Dzyuba ile karşılık verdi. Adana ekibinde Rakitskyi 82’de kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından 7 puana yükselen Fenerbahçe averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe, en son geçen sezonun 8. haftasını lider kapatmıştı. Sarı-Lacivertliler, 17 Ekim’de Trabzon deplasmanında 3-1 yenilince 9. haftada zirveyi kaybetmişti.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI:

14. dakikada hakem Abdulkadir Bitigen VAR’da izlediği pozisyon sonrasında ceza alanı içinde Kevin Rodrigues’in Enner Valencia’ya yaptığı müdahaleyi tespit ediyor ve penaltı noktasını işaret etti.

21’de Fenerbahçe Enner Valencia’nın penaltıdan attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Enner Valencia, sağ ayağıyla yaptığı net vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

41’de Fenerbahçe, Enner Valencia’nın attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Savunmada Samet Akaydin’in hatalı pasında Serdar Dursun’un göğüsünden seken top Enner Valencia’ya geldi. Enner Valencia, hızla ilerledikten sonra ceza alanı içinde kaleci Ertaç Özbir’den sıyrıldı ve topu boş kaleye yolladı.

47’de sarı lacivertli takım Miha Zajc’ın golüyle skoru 3-0 yaptı. Serdar Dursun’un sağ çaprazdan çektiği şutta top savunmaya çarptı ve ceza alanı sol çaprazına açıldı. Lincoln Henrique’nin bekletmeden çevirdiği topa Miha Zajc, penaltı noktasının gerisinden vuruşunu yaptı ve üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu.

53’te savunmanın arkasına çok iyi sarkan Henry Onyekuru, Attila Szalai’nin ceza alanı içinde kayarak yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı ve hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi.

56’da Adana Demirspor, Younes Belhanda’nın penaltıdan attığı golle farkı 2’ye indirdi. Younes Belhanda, sağ ayağıyla yerden yaptığı düzgün vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

66. dakikada Adana Demirspor, Artem Dzyuba’nın golüyle farkı 1’e indirdi. Attila Szalai’nin ceza alanı içinde kafayla uzaklaştırmak istediği top sol tarafa geldi. Henry Onyekuru, Willian Arao’dan önce araya girerek topu kaleci Altay Bayındır’ın üzerinden aşırttı. Artem Dzyuba kale çizgisi üzerinde son dokunuşu yaparak topu filelerle buluşturdu.

82’de Adana Demirspor maçta 10 kişi kaldı! VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu inceleyen hakem Abdulkadir Bitigen, Yaroslav Rakitskyi’nin Diego Rossi’ye kayarak yaptığı sert müdahaleyi tespit eti ve kırmızı kartını Yaroslav Rakitskyi’ye çıkardı.

84’de Fenerbahçe Ezgjan Alioski’nin golüyle skoru 4-2 yaptı. Diego Rossi’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top Ezgjan Alioski’ye geldi. Ezgjan Alioski, ceza alanı sol çaprazından harika vurdu ve topu kaleci Ertaç Özbir’in uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde