FETÖ'den yargılanan Mubariz Gurbanoğlu'na 5 yıl ceza aldı, tahliye edildi

FETÖ'den yargılanan Mubariz Gurbanoğlu'na 5 yıl ceza aldı, tahliye edildi

“FETÖ üyeliği” suçundan yargılanan Mubariz Gurbanoğlu'na, "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi... Gurbanoğlu, ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

FETÖ'den yargılanan Mubariz Gurbanoğlu'na 5 yıl ceza aldı, tahliye edildi
16px
24px
05.03.2021 10:22
ABONE OLgoogle

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mart 2020’de gözaltına alınan Azerbaycanlı iş insanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Gurbanoğlu hakkında, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Mahkemede bugün son savunması alınan Gurbanoğlu, “Fethullah Gülen ve örgütüne hiçbir zaman yardımım dokunmadı. 20 bin öğrenciye burs verdim. Ben devlet dışında kimseye yardım etmedim. Bakanlıklara, şehit ailelerine yardım ettim” dedi.

MÜTALAADAN

Duruşma savcısının sunduğu mütalaada, sanık Mubariz Gurbanoğlu'nun örgüt üyesi olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı belirtildi. Mütalaada, Gurbanoğlu'nun yurtdışında bulunan okul ile derneklerin varlık ve faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla maddi yardımda bulunduğunun sabit olduğu kaydedildi.

Gurbanoğlu'nun ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan cezalandırılması talep edilen mütalaada, Gurbanoğlu'nun tahliye edilerek hakkında yurtdışına çıkmamak ve konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talep edildi.

KARAR

Davayı karara bağlayan mahkeme, Gurbanoğlu hakkında, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım etmek’ suçundan 5 yıl hapis cezasına hükmetti. Mahkeme, tutuklu olan Gurbanoğlu hakkında ayrıca, ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Kararın açıklanmasının ardından, sanık Gurbanoğlu'nun yakınları ve arkadaşları ‘Mübariz' diyerek sevinç gösterisinde bulundu.

FETÖ’NÜN YANINA İKİ KEZ GİTMİŞTİ

Mansimov, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı savunmada Pensilvanya’ya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanına iki kez gittiğini söyleyerek ilk gidişinin bir iş gezisinde gerçekleştiğini ve kendisinin gitmek istememesine rağmen çevresindekilerin baskılarıyla gitmek zorunda kaldığını öne sürmüştü..

Fetullah Gülen ile yaptıkları görüşmede kendisini yanına oturması için çağırdığını anlatan Mubariz Gurbanoğlu, “Fetullah Gülen’e ‘Hocaefendi kusura bakmayın, ben 11 yaşından beri seferiyim ve içkiliyim, kalkabilir miyim’ dedim. Fetullah Gülen bana ‘O seninle Allah arasında bir şey’ dedi.” ifadelerini kullandı.

İkinci görüşmenin de Mehmet Ağar’ın isteği üzerine Ağar ile birlikte yaptıklarını söyleyen Gurbanoğlu, ziyaretlerin birinde kendisine tespih hediye edildiğini anlatmıştı.

Azerbaycan kökenli Mubariz Mansimov, 1998 yılında Türkiye'ye yerleşti. 2007 yılında ‘Gurbanoğlu' soyadını da alarak Türk vatandaşlığına geçti. Türkiye merkezli Palmali Grubun başkanı olan Gurbanoğlu, 2014'te Türkiye'nin en zengin 10 iş insanı arasında yer aldı.

Sahip olduğu gemi filosuyla petrol, kimyasal madde ve yük taşımacılığı yapan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2015 yılında da Forbes'ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine de girdi.

MUBARİZ GURBANOĞLU KİMDİR

Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağılmadan önce Kızıl Ordu'da yüzbaşıydı. Sovyetlerin dağılmasıyla birlikte, ticarete atıldı.

Türkiye'de adım adım büyüdü. 2007 yılına geldiği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçti. AKP'li yıllar onun sıçrama tahtası oldu. Ve Forbes'in dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine girdi.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde