Erkek saat seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Erkek saat seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Kol saatleri, erkekler için hem fonksiyonel kullanım özellikleri sunan hem de zamansız bir tarz yaratan önemli parçalar.

Erkek saat seçiminde nelere dikkat edilmeli?
16px
24px
21.09.2022 11:57
ABONE OLgoogle

Bununla birlikte, farklı model ve konseptler barındıran erkek saat modelleri içinde en uygun, doğru modeli seçmek çok önemli. Binlerce farklı saat modeli içinde, onlarca farklı erkek saat markası arasında en ideal alternatifi keşfetmek isteyenler için, erkek saat seçiminde dikkat edileceklere bakalım.

Saat Seçiminde Hangi Kriterler Önemli?

Bir saat satın alırken, fiziksel olarak dikkat edilmesi gereken en önemli yanlarından biri bilek yapısı ile uyumlu bir model seçmek. Kalın bir bileğe sahip erkek için ince bir saat, ince bileğe sahip bir erkek içinse kalın bir saat estetik durmayabilir. Kadranın çapı ve kayışın tarzına ek olarak, saat seçiminde kadran rengi ve tasarımı, saat kasasının tasarımı, cam özellikleri ve kordon yapısına dikkat edilmelidir. İnce detayların ön plana çıktığı bir aksesuar olan saatlerde model seçimi, dikkatle yapılmalıdır. Uzun yıllar boyu kullanılan özel modeller barındıran erkek saatler, tarzın, karakterin bir parçasıdır.

Kayış Yapısı Nasıl Olmalı?

Saatlerde kasa, en dikkat çeken kısım olsa da kayışlar da hem saatin şık bir görünüme sahip olması hem de iyi bir kullanım deneyimi açısından doğru özellikler barındırmalıdır. Saat kayış modelleri içinde öne çıkan alternatifler her tarza hitap eden türden. Çelik kordonların yanı sıra, erkek saat modellerinde kauçuk ve silikon kayış, deri kayış ön planda denebilir. Buna ek olarak hasır kordon da şık ve estetik görünümü ile öne çıkan alternatiflerdendir. Çelik ya da kauçuk kordon, deri kordon içinde seçim yaparken ağırlık, dayanıklılık önemli kriterler arasındadır.

Saat Özellikleri Neler Sunmalı?

Kaliteli bir erkek saat, fonksiyonel özellikleriyle ihtiyaçlara hitap eden bir yapı barındırmalı. Bu anlamda, saatlerin gün özelliği, suya dayanıklılığı, döner çerçevesi ve kronometre gibi özelliği aranan özellikler içindedir. İhtiyaçlara uygun özellikler barındıran gelişmiş saat modelleri hem tarzın şık bir parçası, hem de işlevsel bir yardımcı konumunda.

Erkek saat modellerinde, aralarında Columbia, Diesel, Fila ve Fossil gibi markaların da yer aldığı onlarca markanın kaliteli ürünlerini barındıran Tek Saat, Türkiye’nin en popüler saat mağazalarından biri. Orijinal saatlerde iddialı indirimlerden faydalanmak için, Tek Saat online satış mağazasına göz atabilirsiniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde