Erdoğan ve Sisi’nin fotoğrafı sonrası Mısır’dan ilk açıklama

Erdoğan ve Sisi’nin fotoğrafı sonrası Mısır’dan ilk açıklama

Mısır Cumhurbaşkanlığı, 'Sisi ve Erdoğan arasında Katar’daki tokalaşma, iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişiminin başlangıcıdır' açıklamasında bulundu.

Erdoğan ve Sisi’nin fotoğrafı sonrası Mısır’dan ilk açıklama
16px
24px
21.11.2022 15:42
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışına katılmak için gittiği Katar başkenti Doha’da Sisi ile çekilen görüntülere ilişkin Mısır’dan ilk açıklama geldi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sisi ve Erdoğan arasında Katar’daki tokalaşma, iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişiminin başlangıcıdır” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sisi açıklaması: Sinyali verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilecek resepsiyona katıldı. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaştı. Erdoğan'ın 2013'teki Mısır askeri darbesinden  sonra iki ülke arasındaki ilişkileri kestiği ve hakkında "tiran", "katil", ve "darbeci" gibi ithamlarda bulunduğu Sisi ile el sıkışma fotoğrafı, kısa sürede sosyal medyada tepki topladı.

Erdoğan: Yeniden niye başlamasın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü gazetecilerin sorusunu yanıtladığında Sisi'yle fotoğrafına ilişkin şunları söylemişti:

"Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz.

Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz’de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde