Erdoğan, Biden ile Bali'de bir araya geldi

Erdoğan, Biden ile Bali'de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan zirve kapsamında ABD Başkanı Biden ile görüştü.

Erdoğan, Biden ile Bali'de bir araya geldi
16px
24px
15.11.2022 11:32
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’ndeki temaslarını sürdürüyor.

G-20 Liderler Zirvesi için Endonezya’nın Bali adasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı görüşme ile ilgili başka bilgiler de paylaştı. Yapılan açıklamada Erdoğan ve Biden’ın ikili ilişkiler, ticaret ve güvenlik gibi konuları konuştuğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı yapılan açıklamada, Biden’ın Taksim’de yaşanan terör saldırısından dolayı taziye dileklerini ilettiği belirtildi. Biden’ın ayrıca İsveç’in NATO üyelik sürecinde Türkiye’nin önemli bir aktör olduğunu söylediği belirtilirken, “Biden, Erdoğan’a F-16 savaş uçakları alım sürecinde desteğini sürdüreceğini söyledi” denildi.

AJANSLAR “SON DAKİKA” İBARESİYLE SERVİS ETTİ

Öte yandan görüşmeden kısa bir süre sonra Beyaz Saray’dan açıklamalar geldi. Beyaz Saray, Biden ile Erdoğan arasındaki görüşmenin detaylarını paylaştı.

Uluslararası haber ajanslarının “son dakika” ibaresiyle servis ettiği açıklamalarda, Biden’ın NATO ittifakındaki sorunlar, bölgesel ve küresel diğer sorunlar üzerinde yakın işbirliği ile çalışmaya devam edilmesinin üzerinde görüşüldüğü belirtildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, “Biden, Erdoğan’ın Karadeniz’deki tahıl krizinin çözülmesinde sarf ettiği çabadan dolayı memnuniyetini dile getirdi” denildi.

İki ülke arasında birçok konunun masaya yatırılması bekleniyordu. Erdoğan ve Biden arasındaki görüşmede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, Ankara’nın F-16 savaş uçağı talebi, Ukrayna’daki tahıl krizi ve İstanbul’da hafta sonu yaşanan bombalı saldırı gibi konuların masaya yatırılması tahmin ediliyor.

Erdoğan, İtalya’nın başbakanı Meloni ile sohbet etti.

Bali’deki Apurva Kempinski’de yapılan G20 Liderler Zirvesi’nin birinci oturumu öncesinde Erdoğan, liderlerle ayaküstü görüştü.

Erdoğan, karşılama töreninin ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ayrı ayrı sohbet etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile de konuşan Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile de seçilmesinin ardından ilk kez görüştü.

MACRON İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Macron, Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında baş başa görüştü.

Apurva Kempinski’deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde