Ekonomi Koordinasyon Kurulu enerji sektörünü görüştü

Ekonomi Koordinasyon Kurulu enerji sektörünü görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında enerji sektörünün son durumu ele alındı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu enerji sektörünü görüştü
16px
24px
18.08.2022 05:14
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.

Enerji sektörünün son durumunun ele alındığı toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ‘Teknoloji ve AR-GE Faaliyetleri Alanında İşbirliği ve Veri Paylaşımına İlişkin Protokol' imzalandı.

‘ATILMASI GEREKEN DESTEKLEYİCİ ADIMLAR’ VURGUSU

Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, “Toplantıda ham petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki son dönem seyir de dahil olmak üzere küresel düzeydeki gelişmeler dikkate alınarak ülkemiz enerji sektörünün görünümü ve gelecek dönem potansiyel eğilimleri değerlendirilmiştir” denildi.

“Ayrıca daha önce gerçekleştirilen EKK toplantılarında alınan kararların uygulama sonuçları gözden geçirilmiş, bu kapsamda atılması gereken destekleyici adımlar görüşülmüştür” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Son olarak nitelikli insan kaynağını ve yatırımları ülkemize çekecek çalışmalara temel oluşturacak ‘Teknoloji ve AR-GE Faaliyetleri Alanında İşbirliği ve Veri Paylaşımına İlişkin Protokol' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanmıştır.” (İHA)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde