Ege Maden Birliği'nde 'Muz Cumhuriyeti' istifası!

Ege Maden Birliği'nde 'Muz Cumhuriyeti' istifası!

İhracatçı birliklerinde gün geçmiyor ki bir istifa daha yaşanmasın. Bu kez haber Ege'den geldi.

Ege Maden Birliği'nde 'Muz Cumhuriyeti' istifası!
16px
24px
04.08.2021 08:16
ABONE OLgoogle

Aydınlık'tan Recep Erçin'in haberine göre Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Berberoğlu, birlik yönetiminden istifa etti. Berberoğlu'nu istifasının nedenini öğrenmek üzere aradığımızda, istifasının yaklaşan seçimlerle ilgili olmadığını belirtti. Berberoğlu, sektör ile hükümet arasında köprü vazifesi görme işlevi olan birliğin, yönetim kurulu grubunda bir yönetim kurulu üyesinin kullandığı ifade üzerine istifa ettiğini anlattı. Bir istifa haberi de Hububat'ta!

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM'

Erol Berberoğlu Aydınlık'a yaptığı açıklamada özetle şunları aktardı: “Bizimkisi adli bir vaka. Savcılığa suç duyurusunda da bulundum. Birliğin resmi WhatsApp grubunda bir üye, Türkiye Cumhuriyeti için 'Muz Cumhuriyeti' ifadesini kullandı. EMİB Başkanı Mevlüt Kaya tepki vermedi, sessiz kaldı. Bir dil sürçmesi olabilir diye uyardım. Fakat tekrar aynı ifade bu sefer büyük harflerle yazıldı. Bunun üzerine hem istifa ettim gem de savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

Berberoğlu ayrıca, bu ifadeyi kullanan EMİB Başkan Yardımcısı Faik Tokatlıoğlu ve ona sessiz kalan EMİB Başkanı Mevlüt Kaya ile aynı yönetimde bulunamayacağını sözlerine ekledi.

MADENDE SULAR HİÇ DURULMADI

Berberoğlu'nun aktardığına göre EMİB adliyelik oldu, diyebiliriz. Hatırlanacağı üzere EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer ile birlikte geçen yıl sonuna doğru Maden Sektör Kurulu'ndan istifa eden isimler arasındaydı. Madende 'Derin' çatlak: Yine İMİB yine istifa

Türkiye İhracatçıları Meclisi'nin Ticaret Bakanlığı'ndan istediği görüş üzerine birlik başkanlarının, başkanlıktan ayrılmadıkları sürece doğal üyesi oldukları kuruldan istifa edemeyecekleri ortaya çıkmıştı.

Yine geçen günlerde sizlere aktardık, İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Batal, yönetimden istifa etmişti. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) ise eski başkan Hakkı Bahar'ın yönetiminin kendisini devirmesi üzerine başkansız kalmıştı.

Geçen haftalarda BAİB'de ara seçimler yapıldı ve Ümit Mirza Çavuşoğlu başkanlığındaki yönetim göreve başladı.

BAİB, Maden Sektör Kuruluna Üye gönderebildiği için buradaki kontenjanı doldurmuş oldu.

Bir başka ihracatçı birliği İstanbul Hububat Bakliyat İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aslan da geçen haftalarda istifa etmiş, haberi sizlere duyurmuştuk. Bakalım önümüzdeki günlerde birliklerde daha ne gibi değişimler göreceğiz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde