Efsane şirketin tasfiyesinde son durum!

Efsane şirketin tasfiyesinde son durum!

Efsane dediğimize bakmayın, geçmişte efsane olan bir şirketten bahsediyoruz. 1990’lı yılların başında piyasada fırtına gibi esen bir bilgisayar markası vardı.

Efsane şirketin tasfiyesinde son durum!
16px
24px
18.11.2022 16:23
ABONE OLgoogle

İsmi Data Teknik Bilgisayar. Piyasayı domine eden bir şirketti. Bir dönem Türkiye’nin en çok bilgisayar satan şirketlerinden biriydi. Bu özelliğini 2010 yılına kadar da sürdürdü. Hatta o dönemlerde şirketin genel müdürü olan Mehmet Yolcu, yıllık 300 bin adetlik bilgisayar satışı hedefleri açıklamıştı.

Para dergisinin haberine göre 2008 yılında 156 milyon dolar ciro açıklamış, hedefini de 400 milyon dolar olarak koymuştu. Şirket, başarıdan başarıya koştuğu dönemlerde Yıldız Holding çatısı altında idi.

Sonrasında holding, bilişim sektöründeki faaliyetlerini 2003 yılında kurduğu Penta Teknoloji ile devam etmeye başladı.

Bu şirketle bağlarını kopardı. Data Teknik’in şu an için Yıldız Holding ile bir bağı olmadığını özellikle vurgulayalım. Holdingin ismini de sadece şirketin geçmiş dönemini anlatabilmek için zikrettik. Gelelim kulis bilgimize…

Bir dönem piyasada fırtınalar estiren efsane şirket Data Teknik Bilgisayar Sistemleri Ticaret ve Sanayi A.Ş, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı ile iflas etmişti.

Yıldız Üniversitesi Davutpaşa Teknopark’ında faaliyetlerini sürdüren şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı eski genel müdürü Mehmet Yolcu’nun yürüttüğünü de belirtelim.

Data Teknik’in tasfiye işlemleri için Bakırköy 1. İcra Dairesi yetkilendirilmişti. Tasfiye işlemleri öyle hemen olmuyor. Yıllar sürebiliyor. İcra dairesi, alacaklılar sıra cetvelini hazırlamış, alacaklılara çağrı yaparak miktarlara ilişkin itirazları için 15 gün süre tanımış. Biz de müflis Data Teknik’ten alacaklı olanlara duyuralım istedik…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde