Düzce depreminde neler yaşandı? İşte yaşananlar

Düzce depreminde neler yaşandı? İşte yaşananlar

Türkiye güne saat 04.08'te Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle uyandı. Pek çok ilde halk sokağa döküldü. İşte son bilgiler...

Düzce depreminde neler yaşandı? İşte yaşananlar
16px
24px
23.11.2022 06:01
ABONE OLgoogle

Düzce’de saat 04.08’te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. İşte deprem anında ve sonrasında yaşananlar…

Deprem saat kaçta, nerede, hangi büyüklükte meydana geldi?

– Deprem saat 04.08’de Düzce’de meydana geldi. Depremin merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olarak açıkladı. AFAD depremin büyüklüğünü 5.9, Kandilli Rasathanesi ise 6, olarak duyurdu.

Deprem kaç saniye sürdü?


– Düzce’de çeşitli dükkanların güvenlik kameralarından yapılan tespitlere göre deprem 43-45 saniye sürdü.

Düzce’de ikinci bir deprem oldu mu?

– Saat 04.30’da merkez üssü Düzce’nin Çilimli ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem hangi kentlerde hissedildi?

– Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Deprem sonrası artçı sarsıntılar meydana geldi mi?

– AFAD’ın saat 07.47’te yaptığı açıklamaya göre 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla, en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşandı.

Depremde kaç kişi yaralandı?

– Saat 07.13'te açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor” dedi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Bolu’da da atlama suretiyle bir yaralımızın leğen kemiği kırık. Herhangi bir hayati tehlikesi yok ama Düzce’deki yaralının hayati tehlikesi var” dedi.

AFAD saat 07.47 itibarıyla Düzce’de 37, İstanbul'da 1, Zonguldak’ta 6, Sakarya’da 1 ve Bolu’da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

Depremde hayatını kaybeden oldu mu?

– Düzce'de deprem anında panik yaşayan 63 yaşındaki bir kadın kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Deprem sırasında neden elektrikler kesildi?

– 05.04’te AFAD’dan yapılan açıklamada “Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Bir elektrik kesintisi var. Bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle, yavaş yavaş kontrollü bir şekilde veriliyor” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü da “Sanırım dağıtım şirketinin tedbir amaçlı kesintisi söz konusu” dedi.

Düzce depremi nedeniyle okullar tatil edildi mi?

– Depremden etkilenen ve artçı sarsıntıların sürdüğü Düzce, Bolu ve Sakarya’da da eğitime bir gün ara verildi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ bugün yapılması planlanan vize sınavları deprem nedeniyle ertelendi.

Deprem sonrası kaç binada hasar meydana geldi?

– Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettiğimiz depremdi. Binaların sıvasında, bacasında birtakım hasarlar olabilir. Bu yönde bize ulaşan kesin bilgiler yok” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Herhangi bir can kaybımız yok. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde