Düzce'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi: 46 kişi yaralandı

Düzce'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi: 46 kişi yaralandı

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Düzce'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi: 46 kişi yaralandı
16px
24px
23.11.2022 04:10
ABONE OLgoogle

Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda kentte hissedildi. Sağlık Bakanı Koca, Düzce’de 22 kişinin yaralandığını, yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

İstanbul ve çevre illerinde hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı ölçümlere göre, 04.08 sıralarında 6.5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin, ilk olarak 5.9 büyüklüğünde gerçekleştiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Daha sonra Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6.81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Sarsıntı, İstanbul, Ankara, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli ve Edirne'de hissedildi.

Saat 04.30'da ise merkez üssü Düzce'nin Çilimli ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

 

BİR KİŞİ KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel’in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

46 KİŞİ YARALANDI

AFAD'a göre depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişi yaralandı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, depreme ilişkin edinilen ilk bilgiler üzerinden NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada "Yaralanma ya da ölüm haberi yok" açıklamasında bulundu.

Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki saatlerde de önemli bir hasar durumu beklemiyorum. Elimizdeki tek bilgi elektriklerin kesik olduğu, kısmi toplanmalar şeklinde insanların ateş yapıp etrafında toplandıkları bilgisi var. Korkacak bir şey olmadığını söyleyebilirim."

İmamoğlu: Olumsuz bir durum mevcut değildir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir" dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya: Konuyu takip ediyoruz

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir; konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: Can kaybı bilgisi yok, ekiplerimizin saha taraması devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu açıklamayı yaptı:

"Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Soylu, deprem sırasında binadan atlayan bir kişinin ağır yaralandığını belirtti.

AFAD: Olumsuz bir ihbar yok, bölgeye ekipler sevk edildi

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

AFAD, Düzce'deki 6.0'lık depremin ardından en büyüğü 4.7 büyüklüğünde olan 18 artçı sarsıntı kaydedildiği bilgisini paylaştı.

AFAD ayrıca bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulandığını aktardı.

Düzce ve Sakarya'da eğitime bir gün ara verildi

Düzce Valisi Cevdet Atay da Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi. Atay, kentte eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini de duyurdu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

EGM: Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık

Emniyet Genel Müdürlüğü, depreme ilişkin açıklamasında "Düzce'de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'dan helikopterle 5.9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'ye hareket etti.

Düzce'de depremin ardından bir iş yeri yıkıldı

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce Gaziantep Caddesi'nde bulunan iş yeri yıkıldı.

Merkez üssü Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki depremde bazı binalarda hasar oluştu. Gaziantep Caddesi'nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla yıkıldı.

Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Bakan Soylu: Büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil

TRT Haber yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu açıklamaları yaptı:

"Köylerdeki taramalar, özellikle Gölyaka ilçesindeki köylerdeki taramalar tamamlandı gibi. Birkaç ahır yıkıntısının dışında şu ana kadar gelmiş büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde