Düzce'de deprem: Depremin büyüklüğü 6, şiddeti 8

Düzce'de deprem: Depremin büyüklüğü 6, şiddeti 8

Düzce'deki depremi değerlendiren İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz, "Depremin büyüklüğü 6, şiddeti 8" değerlendirmesinde bulundu.

Düzce'de deprem: Depremin büyüklüğü 6, şiddeti 8
16px
24px
23.11.2022 09:06
ABONE OLgoogle

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04:08'de gerçekleşen depremin derinliği 10.6 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, Düzce başta olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Halk TV'de Naz Özdeğirmenci ile Günaydın Türkiye programında depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz, yıkıcı depremlerin eşiğinden dönüldüğünün altını çizdi.

'Depremin 8 şiddetinde olduğunu söyleyebiliriz'

Tüysüz şu ifadeleri kullandı:

"Önemli bir deprem büyüklüğü. Bu büyüklükteki depremlerde hasar ortaya çıkar. Bu anlamda da çok daha yıkıcı depremlerin eşiğinden dönülmüş olarak değerlendirilebilir. Düzce kötü bir zeminde. Bu kötü zemin deprem dalgalarını büyüterek binalara iletiyor. Bu depremin 8 şiddetinde olduğunu söyleyebiliriz. Depremin büyüklüğü 6, şiddeti 8. Artçılar var. Artçıların devam etmesini bekliyoruz. Birkaç hafta süreyle depremler ortaya çıkacaktır. 5 büyüklüğüne kadar çıkabilir. Hasar görmüş yapılarda hasarın artmasına neden olabilir. Vatandaşlar binalara kontrolden sonra girmeli. Düzce'deki yapı stoku yüzde 80 oranında yenilenmiş 99 depreminden sonra. 99 depreminden sonra yapılan binalar yeni yönetmeliklere uygun. Bu nedenle hasar az.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde