Dünyada inşası devam eden süper gökdelenler!

Dünyada inşası devam eden süper gökdelenler!

Boyu 300 metreyi aşan süper yüksek gökdelenler, dünyanın farklı yerlerinde yükselmeye devam ediyor. İşte inşası devam eden en iddialı süper gökdelenler.

Dünyada inşası devam eden süper gökdelenler!
16px
24px
14.01.2022 13:12
ABONE OLgoogle

Boyu 300 metreyi aşan süper yüksek gökdelenler, dünyanın farklı yerlerinde yükselmeye devam ediyor. Bazısı dalgalı görüntüsü, bazısı yeraltı otoparkıyla dikkat çekiyor. Yapımı henüz süren bu kulelerden birinin 14 katını birden Pfizer kiraladı bile...

Yüksekliği 300 metreyi aşan binalar, tüm dünyada süper yüksek gökdelen olarak sınıflandırılıyor. Dünyada ilki; 1930 yılında New York'ta yapılan Chrysler binası olarak tarihe geçti. O günden beri dünya genelinde 170'ten fazla süper gökdelen yapıldı. 2019 yılı ise bir rekora şahitlik etti. Yıl içerisinde 300 metreyi aşan 29 binanın yapımı tamamlandı.

Nüfus arttıkça özellikle New York gibi metropollerde, bu tarz yüksek binalar kaçınılmaz oluyor. Bu binaların sayısı önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Şu anda yapım aşamasında olan ve mimari tutkunlarının sabırsızlıkla bitmesini beklediği, dünyanın en iddialı mimarlık ajansları tarafından tasarlanan süper yüksek gökdelenlerine göz gezdirmeye ne dersiniz... 

Vista Kulesi, Şikago, ABD: 2022 yılında tamamlanması beklenen Şikago'daki Vista Kulesi, birbirine bağlı üç cam yapıdan oluşuyor. Şikago Nehri'nin yanında yer alan üç gökdelenden en uzunu bittiğinde 348 metre olacak. Kuleler mavi-yeşil camdan dalgalı bir cepheyle kaplanıyor.

Kulelerden en kısası 46, ortancası 70 ve en yükseği tam 90 kat olacak. 950 milyon dolarlık projenin içerisinde konutlar, ofisler ve bir de ultra lüks otel olması bekleniyor. Tek odalı konutların fiyatları bir milyon dolardan satışa çıkacak. İki katlı, dubleks konutların fiyatları ise 17,1 milyon dolar olarak belirlenmiş.

50 Hudson Yards, New York, ABD: 2022 yılında tamamlanacak bir başka proje ise New York'taki 50 Hudson Yards. 308 metre yükseklikteki bina, şu an zirveye ulaşmış durumda. Üç kademeli yükselecek olan gökdelen beton ve çelik bir çekirdeğe ve cam cepheye sahip. Tamamlandığında New York'un en büyük dördüncü ticari ofis kulesi olacak. 270 bin metrekare zemine sahip bina, Manhatten'ın batı yakasını kaplayacak.

The Spiral, New York, ABD: Adını etrafını sarmalayan teraslardan alan gökdelenin yapımı da 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. 314 metre yüksekliğinde olacak bina, geçen ay zirveye ulaştı bile. Chrysler Binası'nın arkasında yer alan The Spiral, şehrin 13. en yüksek binası olacak. Dış cephesini saran kademeli terasların hepsinde özel bir peyzaj çalışması yer alacak. Ofis alanlarının yarısı bina tamamlanmadan kiralandı bile. Coronavirüs aşılarından birini geliştiren Pfizer'in binanın 14 katını birden kiraladığı açıklandı.

Bestseller Kulesi, Brande, Danimarka: Danimarka'nın Brande kasabasında 2023 yılında yapımı tamamlanacak Bestseller Kulesi'nin 320 metre yüksekliğinde olması planlanıyor. Çevreye uyumu tasarlanan binanın etrafında bir dizi kısa bina da yer alacak. Kompleks içerisinde otel ve ofisler bulunacak. Sürdürülebilir ve çevre dostu binayı güneş panelleri destekleyecek. Etrafında ise köy yaşamının hüküm sürmesi bekleniyor.

The Towers, Miami, ABD: Miami'de onaylanan ve 2023'te hayata geçmesi planlanan projede 320 metre yüksekliğinde ikiz kuleler yer alıyor. Bittiğinde toplam 660 konuta ev sahipliği yapacak. İçerisinde yeraltı otoparkı, restoranlar, mağazalar ve sanat galerileri de yer alacak.

Burcu Aldinç/Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde