Dünya'da neler oldu! Osman Saffet Arolat, Hakan Güldağ ve Rüşdü Bozkurt'un emekli maaşlarına neden haciz geldi?

Dünya'da neler oldu! Osman Saffet Arolat, Hakan Güldağ ve Rüşdü Bozkurt'un emekli maaşlarına neden haciz geldi?

Türkiye'nin köklü ekonomi yayınlarından Dünya Gazetesi'ni yılllarca çıkaran ekibin kopmasının perde arkasında neler yaşandı?

Dünya'da neler oldu! Osman Saffet Arolat, Hakan Güldağ ve Rüşdü Bozkurt'un emekli maaşlarına neden haciz geldi?
16px
24px
24.11.2022 14:41
ABONE OLgoogle
Osman Saffet Arolat, Hakan Güldağ ve Rüştü Bozkurt, 2015-2016 yılları arasında Dünya Süper Veb Ofset A.Ş.'de Didem Demirkent'in önerisi ile şirketin yönetim kurulu üyeliklerini kabul etti.
 
Söz konusu yönetim kurulu sadece bir kez toplandı. Arolat, Güldağ ve Bozkurt, iki yıla yakın süre sonra yönetim kurulundan ayrıldı.

Aradan 4 yılı aşkın süre geçti. Dünya Süper Veb Ofset A.Ş.'nin, yani Didem Demirkent'in yıllardır ödemediği vergi borçları nedeniyle Arolat, Güldağ ve Bozkurt'un banka hesaplarına ve gayrimenkullerine bloke konuldu.


Arolat, Güldağ ve Bozkurt, Vergi İdaresi'ne ve İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu, "Biz imza yetkisi olmayan yönetim kurulu üyeleri idik" bildiriminde bulundu. Vergi İdaresi, sunulan belgeler ve ifadeler üzerine 3 gazetecinin banka hesapları ve gayrimenkulleri üzerindeki blokajı kaldırdı.

EMEKLİ MAAŞLARINA VE GAYRİMENKULLERİNE TEDBİR KONDU
 
Bir süre sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Arolat, Güldağ ve Bozkurt'un banka hesapları (emekli maaşları dahil) ve ve gayrimenkullerine tedbir koydu.

3 gazeteci, SGK yönetimine de, "Biz imza yetkisi olmayan yönetim kurulu üyeleri idik" diye anlatmaya çalıştı. SGK, "Bizim yasamıza göre imza yetkisi olsun, olmasın tüm yönetim kurulu üyelerinden alacaklarımızın tamamını tahsil etme yetkimiz var" yanıtı verdi.
 
Böylece SGK, Osman Arolat, Hakan Güldağ ve Rüştü Bozkurt'un emekli maaşlarının 4'te birini her ay kesmeye başladı.

SGK'nın İstanbul'un farklı ilçelerindeki birimleri, 3 gazetecinin banka hesaplarına transfer edilen her kuruşa el koyar oldu.

HAKAN GÜLDAĞ'IN DARÜŞŞAFAKA'YA BAĞIŞLADIĞI PARAYA DA EL KONDU

Hakan Güldağ'ın Darüşşaka'ya bağışlamak üzere bankada tuttuğu 300 bin lirasına el konuldu.

En son Rüştü Bozkurt'un eşi bankadan para çekmeye gittiğinde, Bozkurt'un 9 bin lirasına el konulduğu yanıtı alıp, ağlayarak eve döndü.

RÜŞDÜ BOZKURT'UN ÖĞRETMENLİK MAAŞIYLA ALDIĞI ARSA DA İCRADAN SATILDI
 
Didem Demirkent, 3 yıllık süre sonrasında anlaşma sağlanamayınca kendisine dönen Dünya Gazetesi'nde "Vefa" başlıklı yazı yazdığı gün, Rüştü Bozkurt'un Bursa Orhangazi Örnekköy Mahallesi'ndeki 1300 metrekarelik arsası SGK Bursa Şubesi tarafından icra yoluyla 301 bin liraya (21 Kasım 2022'de) satıldı. Bozkurt, söz konusu arsayı ilk öğretmenlik maaşlarından biriktirdiği parayla 1966 yılında satın almıştı.

HER BİRİNİN 33'ER MİLYON BORCU VAR
 
SGK'nın Osman Arolat, Hakan Güldağ ve Rüştü Bozkurt'a yönlendirdiği alacaklarının toplam tutarı şimdilik 33 milyon lira dolayında bulunuyor.

Yani, Arolat, Güldağ ve Bozkurt'tan 33'er milyon lirayı ayrı ayrı tahsil etme çabasına girmiş bulunuyor.
 
SGK alacakları, borçluların mirasçılarına da sirayet ediyor. Yani, Didem Demirkent söz konusu SGK prim borçlarını ödemedikçe Arolat, Güldağ ve Bozkurt'un çocukları da aynı sıkıntıyı yaşamak zorunda kalacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde