Dünden bugüne sosyetik davalar

Dünden bugüne sosyetik davalar

Sosyete dünyası hep magazin sayfalarını renkli hikayelerde süslüyor. Ancak o renkli sayfalar her zaman çok renkli olmuyor. Bazen ihanet, karşılıklı suçlamalar ve yüksek profilli davalara da yer verebiliyor. Patronlar Dünyası günlerce gündemden düşmeyen, herkesin konuştuğu sosyetik davaları derledi.

Dünden bugüne sosyetik davalar
16px
24px
25.05.2023 04:44
ABONE OLgoogle

Nil Göksu Urgancoğlu derledi

MUSK’A ‘UZAYA GİDEMEDİM’ DAVASI

Sosyetenin ünlü ismi Ahu Aysal, uzaya seyahat etmek için bir şirketle anlaştı ancak o firmanın Elon Musk'a satılması üzerine hem parasından hem de hayallerinden oldu. Aysal son olarak Musk'a dava açtığını açıkladı "Elon Musk'ın firmasıyla mahkemeliğim, 100 bin dolarım gitti. Paramla rezil oldum. Ya paramı verecekler ya da beni uzaya gönderecekler. Benim gönlüm tabii uzaya gitmekten yana" dedi. Aysal, "100 bin dolarım gitti. Paramla rezil oldum. Bu zamanda 100 bin dolar az mı? Musk'ın şirketine dava açtım. Ya paramı versinler ya da beni uzaya göndersinler" ifadelerini kullandı.

NUSRET’E MAFYA BABASI ÖZENTİSİ SUÇLAMASI 

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında ünlenen sosyetik kasap Nusret Gökçe, New York'taki lokantasında çalışan 4 garsonuyla mahkemelik oldu. 4 garson, bahşişlerini alamadıkları ve mobbing gördükleri gerekçesiyle sosyetik kasap Nusret Gökçe'ye 2019’da dava açtı. Garsonlar, Nusret'in kendisini mafya babası gibi gördüğünü ve kendilerine öyle davrandığını söylemdi. Ünlü işletmecinin yanında çalışan Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş "Bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı" iddiasıyla mahkemenin yolunu tuttu. ABD mahkemesi ise Nusret Gökçe'nin 237 bin dolar yani 1 milyon 226 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Garsonlar, o dönem Nusret’i şu sözlerle anlatmıştı: “Nusret bize diktatör gibi davranıyordu. Bize 'Benim adım Nusret, ben ne dersem o olur.' diye bağırıyordu. Sürekli izlediği 'Scarface' (Yaralı Yüz) filminin etkisindeydi. Kendini o filmdeki mafya babası Tony Montana sanıyordu. O havalarda dolaşıyordu."

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINDAN HÜKÜM GİYEN SOSYETİK GÜZEL 

Ayşegül Nadir, belki de sosyetenin yükselişi ve düşüşüyle en çok konuştuğu isimlerden biriydi. 25 Eylül 1962’de Asil Nadir ile evlendi. Çift İstanbul’da 1987 yılında Boğaz’daki Sadullah Paşa Yalısı’na taşındılar. Bir ayağı İstanbul’da diğer ayağı Londra, Tunus ve Fas’ta olan bir yaşamı vardı. Magazin basının gündemindeydi ve popüler bir ikon olmayı seviyordu. 1989 yılında Asil Nadir’den ayrılınca Tecimer soyadını aldı. 1990’da İngiltere’de hakkında başlatılan dolandırıcılık soruşturması nedeniyle Asil Nadir için de çöküş süreci başlamıştı. Ayşegül Tecimer’in ismi 1990’lı yıllarda polis soruşturmaları ile gündeme gelecekti. Aralarında Hz. Osman tarafından Kufi yazı ile papirüs üzerine yazılan Kuran-ı Kerim’in de bulunduğu 17 nadir el yazması, 16 Kasım 1992’de çalınmıştı. Polis, 6 Haziran 1994’te bu eserleri ele geçirdi. Hz. Osman’ın el yazması Kuran’ı ise Ayşegül Tecimer’in evinin bahçesinde bulundu. Bunun üzerine Amasya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Tecimer hakkında dava açıldı. Mahkeme, 11 Mart 1997’de Ayşegül Tecimer’i gıyabında 4.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Tecimer, bu kararın öncesinde yurt dışına kaçmıştı. Tecimer, kamuoyunda Rahşan Ecevit affı olarak bilinen düzenleme ile cezasının ortadan kalkmasına rağmen yaklaşık 10 yıl Türkiye’ye gelmedi. Bir süre Amerika’da yaşadıktan sonra Fas’a yerleşen Ayşegül Tecimer, 2007 yılından itibaren Türkiye’ye gelip gitmeye başladı. 1997 yılından itibaren aldığı ‘Türkiye’de sürekli yaşamama’ kararını ise sürdürdü. Tecimer, Mete Deniz’le 12 Ekim 2007’de Londra’da evlendi. Tecimer, 2019 yılının haziran ayında eşiyle birlikte Bodrum’ta tatil yaparken görüntülendi. 

SOSYETİK AVUKATA CASUSLUK DAVASI 

Ünlü isimlerle çalıştığı için adı Sosyetik Avukat olarak anılan Altın Mimir'e, boşanma davasını yürüttüğü müvekkilinin eşi tarafından şok suçlamalar yöneltilince, Altın Mimir bir anda 2021 yılında manşetleri süsledi. Alper K. isimli davacı, mahkemeye sunduğu dilekçede "Altın Mimir, telefonuma yasa dışı yollardan casus program yükledi. Whatsapp dahil birçok uygulamayla hayatıma müdahale etti. Sahte deliller üretti" diyerek şikayetçi oldu. Avukat Mimir, hakkındaki 'yalan beyanda bulunan', 'yalancı', 'dava kurgulayan', 'delil kurgulayan', 'yuva yıkan' şeklindeki ithamlar üzerine harekete geçti. Ünlü avukat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kişiliği ve mesleğine yönelik uygunsuz suçlamalar ve sözler sarf eden Alper K. hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

8 YIL SÜREN ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASI 

Sosyetenin belki de en çekişmeli boşanma davası, Feryal Gülman ile Kemal Gülman arasında geçti. Öyle ki tam 8 yıl süren boşanma davası 2021’de sonuçlandı. Mahkeme, Feryal Gülman’ın ‘zina’ nedeniyle açtığı boşanma davasını karara bağlayarak çifti boşadı. Kemal Gülman’ı da 60 milyon lira tazminata hükmetti. Feryal Gülman, kendisinden 32 yaş büyük eşi Gülman Şirketler Grubu’nun patronu Kemal Gülman’a 8 yıl önce boşanma davası açmıştı. Gülman’ı zinayla suçlayan Feryal Gülman, kocasının kendisini 22 yaş küçük bir kızla aldattığını öne sürmüştü. Kocasına ait şirketlerin yarısına tedbir kararı isteyen Gülman, 200 milyon liralık tazminatın yanı sıra kendisi için 200 bin, çocuğu Kemal Aslan için ise 25 bin lira nafaka istemişti. Bu arada Kemal Gülman da eşinin açtığı 200 milyon liralık tazminat istemli boşanma davasına karşılık ‘kötü muamele’ nedeniyle 500 bin liralık karşı boşanma davası açmıştı. Kemal Gülman, karşı boşanma davasında başka bir kadınla aşk yaşadığı iddiasını reddetmişti. Mahkeme, çiftin eşit kusurlu olarak nafaka ile tazminat taleplerini geri çevirmiş ve boşanmalarına karar vermişti. Çift, karara itiraz ederek dava dosyasını Yargıtay’a taşımıştı. Yargıtay da mahkeme kararının çelişkili olduğu gerekçesiyle davayı bozmuştu. Dava,2021’de  İstanbul Aile Mahkemesi’nde yeniden görüldü. Gizli görülen duruşma yaklaşık yarım saat sürdü. Kararını açıklayan mahkeme, ‘zina’ nedeniyle açılan boşanma davasını karara bağladı ve Feryal Gülman’ı haklı buldu. Mahkeme, Kemal Gülman’ı 30 milyon lira maddi, 30 milyon lira da manevi tazminata hükmetti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde