Domuz eti bulunan Gurme markasını değiştirdi!

Domuz eti bulunan Gurme markasını değiştirdi!

Bir süre önce Tarım Bakanlığı'nın denetimde içerisinde domuz eti bulunan Gurme Sucukları, markasını değiştirdi. Firmanın yeni ürünleri marketlerde satılmaya başlıyor. İşte o marka:

Domuz eti bulunan Gurme markasını değiştirdi!
16px
24px
21.12.2019 13:11
ABONE OLgoogle

Türkiye'de sahte ve zararlı gıdalar konusunda çalışmalarıyla tanınan Gıda dedektifi, 2 ay önce içerisinde domuz eti bulunan Gurme sucuklarının yeniden farklı marka ile satışa çıktığı ve bu satışın ünlü bir süpermarket zinciride başladığını öne sürdü. 

Önceki ay Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş listesinde sucuk ve salamlarında kanatlı et ve domuz eti katkısı tespit edilen Gurme Gıda yeni markasıyla piyasaya dönüş yaptı.   Vatandaşa dana eti yerine domuz eti yedirmişler.. Migros'ta satılan o markada domuz eti çıktı!

Önceki hafta boyunca tarafımıza gelen şikayetleri araştırarak ulaştığımız bilgiler çerçevesinde ilk etapta Carrefour mağazalarında satışa başlayan Bifet markalı ürünler Gurme Gıda tarafından üretilmektedir.

Bifet markasıyla üretilen ürünlerde kanatlı eti veya domuz eti katkısı olup olmadığını bilmiyoruz fakat ürünlerin daha önce bu konuda taklit ve tağşiş listesinde yer alan firma tarafından üretildiği kesinlik kazandı.

Firmanın gerek üretici adresi gerekse web sitesi üzerinden Gurme Gıda ile bağlantılı olduğu kesin olarak anlaşılabiliyor. Gurme Gıda kamuoyuna yaptığı son açıklamada ürünlerinde domuz eti olmadığını savunmuş ve bu durumun analiz raporları ve bakanlığın resmi yazılarıyla açık ve net olduğunu belirtmişti. Fakat bu iddiada olmasına rağmen analiz raporları ve bahsi geçen belgeler yayınlanmadı, firma da isim değişikliğine giderek piyasaya yeniden ürün çıkartmaya başladı.

Firmanın açıklama yaptığı 12 Ekim tarihinden sadece 13 gün sonra 25 Ekim 2019’da www.bifet.com.tr adresini rezerve ettiği ve Gurme Gıda adına tescil ettiği görülüyor. Firmanın geçen süreçte üretimlerine devam ettiği ve geçtiğimiz hafta sucuk, salam, pastırma ve kavurma ürünlerini Bifet markasıyla piyasaya sürdüğü görülüyor. #NeYediğiniziBilin

Gıda dedektifi

HABERİN ORJİNALİ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde