Dolandırıcılıktan yargılanan Prof. ilk kez hakim karşısına çıktı!

Dolandırıcılıktan yargılanan Prof. ilk kez hakim karşısına çıktı!

Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Ata ve dayısı Mehmet Tüm hakkında şok eden dava.

Dolandırıcılıktan yargılanan Prof. ilk kez hakim karşısına çıktı!
16px
24px
12.05.2022 07:45
ABONE OLgoogle

Ankara’da bir iş adamının 400 bin liralık senedini yeğeni Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Dr. Oğuz Ata ile birlikte sahte imza ile icraya veren Mehmet Tüm ve Oğuz Ata hakkında “resmi belgede sahtecilik”, “kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bugün ilk kez hakim karşına çıkan sanık Oğuz Ata ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini iddia etse de sahte imzalı senedi kendisinin icraya verdiğini itiraf etti.

Sabah'tan Buşra Çoban'ın haberine göre Altınbaş Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Ata ve dayısı Mehmet Tüm hakkında Ankaralı işadamı Orhan Aytekin'i dolandırdıkları iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "resmi belgede sahtecilik" "kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından iddianame düzenlendi.

5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Ankaralı iş adamı Orhan Aytekin'in de arasında bulunduğu 5 kişi ve 2 şirket mağdur sıfatıyla yer aldı.

İddiaya göre Tüm, hiçbir ödeme yapmadığı gibi senetleri de sahte imzalarla icraya verdi. Mağdur Aytekin ailesinin 30 milyon değerindeki gayrimenkullerine de haciz ve tedbir koydurdu.

Sanık Ata, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava için bugün ilkkez hakim karşısına çıktı ve Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelerek talimat yoluyla ifade verdi.

"KARŞI TARAF UZLAŞMAK İSTERSE BEN UZLAŞIRIM"

Sanık Oğuz Ata savunmasında "Olayın üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmiştir. Diğer sanık Mehmet Tüm'e zaman içinde peyderpey verdiğim paraları geri alamadım. Ne kadar para verdiğimi şuan hatırlamıyorum. Nakit parayı alamayınca Mehmet Tüm de nakdi senet vermeyi teklif etti, ben de kabul ettim. Senet tutarı 400 bin liraydı. Mehmet Tüm senedi kendisi bizzat cirolayarak vermişti. Ben de bu senedi Ankara 15. İcra Müdürlüğü nezdinde icraya koydum. Yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hukuki süreç halâ devam etmektedir.

Hukuki süreç lehime olunca anlaşma teklif ettiler, benim içinde de alacağıma almak önemliydi. Bu nedenle anlaşma tekliflerini kabul ettim ve anlaşma için Mehmet Tüm'e vekalet gönderdim. Daha sonra anlaşmanın olmadığını öğrendim. Benim için olay orada bitti ve normal süreç devam etti.

Ben üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum. Öğretim üyesiyim. Bu şekilde anlaşma olmayınca şikayette bulundular. Yargılama süreci devam ediyor. Suçlamaları kabul etmiyorum. Karşı taraf uzlaşmak isterse ben uzlaşmak isterim, benim zararımı karşıladıkları sürece uzlaşırım" dedi.

Sanığın sahte senedi kendisinin icraya koyduğunu itiraf etmesi dikkat çekti. Mahkeme, Oğuz Ata'nın ifadesinin Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde