Depremde elektrikler neden kesildi? Bakan Soylu açıkladı

Depremde elektrikler neden kesildi? Bakan Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölyaka'daki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler ve elektrik kesintisi yaşandığını belirterek "Bunların büyük bölümü kontrollü bir şekilde yapıldı ve daha sonra peyderpey elektrik verilmeye devam edildi" ifadelerini kullandı.

Depremde elektrikler neden kesildi? Bakan Soylu açıkladı
16px
24px
23.11.2022 05:57
ABONE OLgoogle

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 74 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Köylerdeki taramalar, özellikle Gölyaka ilçesindeki köylerdeki taramalar tamamlandı gibi ve birkaç ahır yıkıntısı dışında şu ana kadar gelmiş büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar 30’un üzerinde yaralı olduğu ifade eden Bakan Soylu şöyle konuştu:

*70’in üzerinde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bunların 2’si 4’ün üzerinde. En son sanıyorum saat 06.50’de 4.3’lük bir deprem daha meydana geldi.

*Bu seviyelerde artı sarsıntılar olabilir, bunun için mümkün olduğunca az hasarlı veya hasarlı ya da orta hasarlı binalarda durmamak lazım. Ama şunu ifade edeyim; şu ana kadar bize ağır hasarla ilgili bir ihbar ya da bir bildirim gelmedi.

*Yaptığımız taramalarda da böyle bir sonuca ulaşmış değiliz. Biraz önce Düzce valimiz, belediye başkanımız, ilçe belediye başkanımız tüm arkadaşlarımızla değerlendirme ortaya koyduk. Yaklaşık 30’un üzerinde yaralı söz konusu. 

*Daha önce verdiğimiz bilgi çerçevesinde bir yaralımız ağır. Bolu’da da atlama suretiyle leğen kemiği kırık bir yaralımız var. Herhangi bir hayati tehlikesi yok ama Düzce’deki yaralımızın hayati tehlikesi var.

‘ELEKTRİKLE İLGİLİ KESİNTİLER PLANLI’

Düzce kent genelinde bazı noktalarda elektrik kesintilerinin olduğunu ifade eden Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

*Depremin olduğu 04.08’den itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza aralıklı olarak bilgi arz ettik. Yarım saatlik süreler içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız aynı zamanda valilerimizle görüşüp illeriyle ilgili bilgileri aldılar.

*Biraz önce de Sayın Cumhurbaşkanımıza buraya geldiğimizde bir bilgi daha arz ettik. Bir elektrik kesintisi var, bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler, mahalle mahalle, yavaş yavaş kontrollü bir şekilde veriliyor.

*Biraz sonra elektrikle ilgili de herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Tabi ki hem doğal gaz olsun hem kaçaklar olsun, birtakım fabrikalar var, bunlarla ilgili belirli periyotlarda elektrik verilmesi söz konusu.

’70’İN ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTI OLDU’

*70’in üzerinde artçı sarsıntı oldu. Vatandaşlarımıza tüm ekipler battaniye olsun, diğer kendilerinin özellikle dışarıda kalabilecek imkanları sağlayabilmek için desteklerde bulunuyorlar.

*Bölgelerden AFAD ekiplerimiz ile Kızılay ekiplerimiz intikal ediyor. Allah’a şükür şu anda herhangi bir can kaybı söz konusu değil. 

*Köylerdeki taramalarımız devam ediyor, şu anda intikal etmiş herhangi bir olumsuzluk yok. Birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu onunla ilgili de arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyorlar.

SINAVLAR İPTAL

Öte yandan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ), bugün yapılması planlanan vize sınavlarının Düzce’de meydana gelen deprem nedeniyle ertelendiği duyuruldu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde