Darphane, Fenerbahçe taraftarını kızdırdı: Sekizinci şampiyonluk parası

Darphane, Fenerbahçe taraftarını kızdırdı: Sekizinci şampiyonluk parası

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Darphane’nin, Trabzonspor’un geçen sezonki şampiyonluğu için bastırdığı hatıra parasına verdiği isim Fenerbahçelilerin tepkisine neden oldu...

Darphane, Fenerbahçe taraftarını kızdırdı: Sekizinci şampiyonluk parası
16px
24px
25.08.2022 12:52
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane, geçen sezon Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor için hatıra parası bastırdı. Ancak hatıra parasının adı, Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı.

5 Ağustos’ta satışa çıkan hatıra parası, gümüş üzeri altın kaplama, gümüş, bronz ve set halinde dört farklı şekilde sunuldu. Ancak Darphane’nin resmi sitesinde yer alan bilgide, hatıra parasına “Trabzonspor 8. Şampiyonluk Hatıra Parası” ismi verildiği ortaya çıktı.

Hâlbuki Türkiye Futbol Federasyonu’na göre Trabzonspor’un 7 şampiyonluğu bulunuyordu. 

2010-11 SEZONU TARTIŞMALARI ALEVLENDİ

Darphane’nin, Şike Davası’yla gölgelenen 2010-11 sezonunu da Trabzonspor’un şampiyonlukları arasında sayması ve bordo mavililerin ‘8’ şampiyonluğu olduğunu belirten hatıra parası bastırması tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Fenerbahçe Kulübü ve yöneticileri, geçtiğimiz aylarda yeniden yargılaması gerçekleştirilen Şike Davası’ndaki bütün suçlamalardan beraat etmiş ve Yargıtay tarafından da aklanmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinde 7 şampiyonluğa sahip olduğu belirtilen Trabzonspor Kulübü de, geçen sezon yaşadığı Süper Lig zaferi sonrası 8 şampiyonluk vurgusu yapmıştı. Ziraat fakültesinden mezun oldu, Darphane'ye Genel Müdür oldu

Darphane’nin bastırdığı hatıra parası sonrası Fenerbahçeli taraftarlar tepkilerini sosyal medyada dile getirirken, konu kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi.

DARPHANE ÖZÜR DİLEDİ

Yapılan uygulamanın tepki çekmesinin ardından Darphane bir açıklamayla özür diledi. 

Açıklamada, “Basılan hatıra parada sertifika üzerinde sehven 7. şampiyonluk yazılması gerekirken 8. şampiyonluk yazılmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

İşte o açıklama:


E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde