DASK güdük kaldı! 150 Bin TL'ye otomobil bile alınamıyor

DASK güdük kaldı! 150 Bin TL'ye otomobil bile alınamıyor

Bugün 100 metrekare bir daire için DASK poliçesi teminatı 150 bin lira. Ancak konut fiyatlarının uçtuğu günümüzde bu fiyata oda bile alınamıyor.

DASK güdük kaldı! 150 Bin TL'ye otomobil bile alınamıyor
16px
24px
11.11.2022 07:58
ABONE OLgoogle

Vatandaşlar yıllık ödenen poliçe tutarının yükseltilerek, deprem durumunda alınacak rakamın artırılmasını istiyor. Bakanlık ise konuyla ilgili iki proje üzerinde çalışıyor.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre konut fiyatları son yıllarda ciddi anlamda yükselişe geçti. Sigorta şirketleri özel konut poliçe teminatlarını güncellerken, DASK poliçelerindeki teminatlar aynı kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının DASK poliçesinde belirlediği metrekare birim maliyeti 1.508 lira. Buna göre 100 metrekare bir daire için deprem olması durumunda alınacak teminat 150 bin 800 lira.

Ancak bu fiyatlara konut almak mümkün değil. Yıllık DASK poliçesine ödenecek tutar ise 354 lira. Vatandaşlar ise teminat rakamlarından şikâyetçi.

Yıllık ödenecek poliçe tutarının yükseltilmesi, dolayısıyla alınacak teminat rakamının artırılmasını talep ediyor.

BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR

Konuyla ilgili bakanlığın bir çalışma yaptığı biliniyor. Sigorta şirketlerine de bu yönde bir yazı gönderildi. Ancak poliçe ve teminat rakamlarında düzenlemenin ne zaman yapılacağı belli değil. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde