Cüneyd Zapsu hangi şirketini devretti?

Cüneyd Zapsu hangi şirketini devretti?

Cüneyd Zapsu, hem iş dünyasının hem siyasetin yakından tanıdığı bir isim. Ailenin gıda ve perakende sektöründeki geçmişi, hayli eskilere dayanıyor.

Cüneyd Zapsu hangi şirketini devretti?
16px
24px
12.08.2022 13:00
ABONE OLgoogle

Azizler Holding, Balsu Gıda ve onun ilginç reklamlarıyla tanınan Capri Sun markası hatırlanacaktır. Grup, Findux markasıyla da bir dönem adından sıkça söz ettirmişti. Bugün bu iki marka da yok.

Zapsu Ailesi sonrasında perakende alanında da önemli yatırımları oldu. Bugün market perakendeciliğinin iki önemli markası BİM ve A101’in de kurucularından. Sonrasında bunları da satıp çıktı. Cüneyd Zapsu bu kez enerji şirketini satıyor

Kişisel bakım ürünleri satışı yapan Four You isimli zinciri de yine bu aile kurdu. Diğer işlerindeki başarısı burada olmadı. Four You’lardaki süreç iflasla sonuçlandı. Zapsu Ailesi uzunca bir süredir kamuoyundan uzak işlerini sürdürüyor.

Direkt tüketiciye dokunan bir işleri olmadığı için de ortaya çıkmıyorlar.

Enerji sektöründe işleri bulunuyor. Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteriyorlardı.

Gösteriyorlardı, diyoruz çünkü aile enerji işlerini devretti. Bu yılın mart ayında Zapsu Ailesi, enerji şirketlerini devredeceğini yazmıştık.

Geçen hafta bu süreç tamamlanmış. Zapsu’nun güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Solarpower Enerji Üretim AŞ unvanlı şirketinin tamamı, Adıyamanlı Güçlü Ailesi’ne ait olan şu şirketlere devredildi:

Aceka Turizm ve İnşaat, Altaylar Altyapı ve Malzeme Hizmetleri, Bilgidar İletişim Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti, Hazar Altyapı ve Malzeme Hizmetleri, Kent Altyapı ve Malzeme Hizmetleri, Lisola Elektrik Üretim İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti, Onan Enerji Üretim, Eflak Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Dimetoka Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Varna Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Segah Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, İsfahan Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Buselik Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Hersek Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Turaneli Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Zapsu Ailesi böylece enerji sektöründen çekilmiş oldu.

Kaynak: Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde