Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, bakan Nebati çözdü: TOGG için kredi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, bakan Nebati çözdü: TOGG için kredi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg açılışında kamu ve özel sektör banka yöneticilerine bir çağrı yaparak, "Vatandaşımızın Togg'u rahatlıkla satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, bakan Nebati çözdü: TOGG için kredi geliyor
16px
24px
01.11.2022 15:54
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı TRT Haber kanalında TOGG'un cari açıkta azalmaya neden olacağını söyledi. TOGG alımı için kamu bankalarının teşvik destekleri vereceğini açıkladı.

Bakan Nebati "TOGG büyük bir hayalin gerçeğe vurumu. Otomobil olarak lanse edilebilir ama bizim dönemimizde yaşayan insanlar açısından çok farklı bir anlam ortaya koyuyor. Ben 58 yaşındayım 61 yıl önce Devrim otomobili başlarken yolu kesildi. Aynı gerekçelerle yolu kesildi. Uçaklarımızın yolunu kestiler, füzelerimizin yolunu kestiler bunlar ülke içerisindeki çığırtkanlıklarla iş birliği yapılarak yapıldı. Temeli atıldığı zaman dalga geçtiler. Aynı akşam sosyal medyada aynı çığırtkan ekip Türkiye bu otomobili üretemez diyerek sözlerini ortaya koymuş oldular.

Kim bu çığırtkan ekip köprüyü yaptırmam diyenler, Marmaray’ı yaptırmam diyenler. Yani aslında bir taş üstüne bir taş koymamış vizyon sahibi olmayan ülkesini küçümseyen sürekli başkalarına gözünü diken bir küçücük azgın grup. Biz kamuda da bu araçların kullanımıyla ilgili DMO'yla bu alanı ilişkilendirdik. Biz TOGG'u alacağız. En başta biz kullanacağız. Yeşil dönüşüm dönemindeyiz.

Avrupa başta olmak üzere birçok ülke bu alana yönelecek. Bu otomobile rahat ulaşım için kamu bankalarıyla bir görüşme gerçekleştirdik. amu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, ZiraatBankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da kamu ve özel sektör banka yöneticilerine bir çağrı yaparak, "Vatandaşımızın Togg'u rahatlıkla satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum. Madem bu araca 'Türkiye'nin otomobili' diyoruz, öyleyse hep birlikte bunun gereğini yapalım" demişti.

Erdoğan'dan bankalara: Vatandaşın Togg alabilmesi için elinizi taşın altına koyun

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde