Çip krizine İtalya çözümü!

Çip krizine İtalya çözümü!

İtalya, gelişmiş yarı iletken madde ambalajlama ve montaj tesisi kurmak için ABD'li çip üreticisi Intel ile ilk maliyeti 5 milyar dolar büyüklüğündeki bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Çip krizine İtalya çözümü!
16px
24px
05.08.2022 04:24
ABONE OLgoogle

İtalya, gelişmiş yarı iletken madde ambalajlama ve montaj tesisi kurmak için ABD’li çip üreticisi Intel ile ilk maliyeti 5 milyar dolar büyüklüğündeki bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

İki kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre, görevi sona ermek üzere olan Başbakan Mario Draghi önderliğindeki İtalyan hükümeti, 25 Eylül’de planlanan erken seçim öncesinde Ağustos sonuna kadar bir anlaşma yapılması için çalışıyordu. 

BAĞIMLILIĞI AZATMAYI HEDEFLİYOR

İtalya’da yapılacak yatırım, Asyalı şirketlerin ürettikleri çiplere olan bağımlılığını azaltmayı ve otomotiv sektöründe aksamalara yol açan tedarik sıkışıklığını hafifletmeyi hedefleyen Intel’in Avrupa’daki imalat kapasitesini artırmaya yönelik bu yıl başında açıklamış olduğu 88 milyar dolarlık yatırım planının bir parçası.

Kaynaklar daha önce Reuters’a verdikleri bilgide, zaman içinde 5 milyar dolarlık ilk yatırım maliyetini aşması beklenen Intel’in İtalya’daki tesis yatırımının yüzde 40 kadarlık kısmını İtalya’nın fonlamaya hazır olduğunu belirtmişlerdi.

Draghi’nin makamı ve Intel, konuya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

İtalyan hükümeti, çip üreticilerini ülkeye çekmek ve yenilikçi teknolojilerde yeni sanayi uygulamalarına yatırım yapılmasını sağlamak için 2030’a kadar 4.15 milyar Euro’luk fon ayırmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde