Çinli Chery, otomotiv basınını yakın markaja aldı!

Çinli Chery, otomotiv basınını yakın markaja aldı!

Yaklaşık beş yıl önce Türkiye pazarına Mermerler Otomotiv ile giren Çinli Chery, otomotiv basınını yakın markaja alarak birebir tanıtım yapmaya başladı.

Çinli Chery, otomotiv basınını yakın markaja aldı!
16px
24px
26.08.2022 12:36
ABONE OLgoogle

Kerem Köfteoğlu’nun duyumlarına göre, Türkiye pazarına bu kez kendileri girmek isteyen Çinli otomotiv şirketi Chery’nin yöneticileri, Türk otomotiv basını mensuplarıyla teke tek görüşmeler yapıp yeni stratejilerini anlatıyormuş.

ilk etapta, ACTECO serisi, 1.6 lt’lik benzinli motorlarla donatılmış 3 SUV modelini Türkiye pazarına sunacak olan şirketin yöneticileri Zoom üzerinden gerçekleştirdikleri çevrimiçi toplantılarla hem şirketi hem de modellerini tanıtıyormuş.

Dünyada Çin, ABD, Almanya ve Brezilya’da olmak üzere dört Ar-Ge merkezi bulunan şirketin önümüzdeki dönemde Türkiye’de yatırım yapıp yapmayacağı ise şimdiden merak ediliyormuş.

Çünkü 2009 yılında, Chery’nin Sakarya’nın Karasu ilçesinde 2 bin 185 dönümlük arazide incelemelerde bulunduğu, buraya fabrika açmak istediğine ilişkin haberler yapılmıştı.

Bu yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına doğrudan girecek olan Chery’nin önümüzdeki yıllarda bu yatırımı yeniden gündeme getirip getirmeyeceğini, bekleyip göreceğiz.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde