Canan Kaftancıoğlu hapis yatacak mı?

Canan Kaftancıoğlu hapis yatacak mı?

Yargıtay'ın, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 günlük kısmını onamasıyla birlikte, 'bu ceza miktarının yatarı var mı?' sorusu gündeme geldi. Avukat İsmail Yılmaz, "Kaftancıoğlu'nun herhangi bir şekilde cezaevinde yatarı olmayacaktır" dedi.

Canan Kaftancıoğlu hapis yatacak mı?
16px
24px
12.05.2022 18:57
ABONE OLgoogle

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘kamu görevlisine hakaret', ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

“HERHANGİ BİR ŞEKİLDE CEZAEVİNDE YATARI OLMAYACAK”

Avukat İsmail Yılmaz, Canan Kaftancıoğlu'nun ceza infazının nasıl olacağını şöyle değerlendirdi:

* “Kesinleşmiş olan 4 yıl 11 ay 20 günlük cezası, 2020 yılında yapılan infaz değişikliği ile 2 yıl 5 ay 25 güne inmektedir.

* Denetimli serbestlik uygulaması da 2020'deki düzenleme ile 1 yıldan 3 yıla çıkarılmış olduğundan dolayı 2 yıl 5 ay 25 günlük ceza, bu 3 yıllık miktarın altında kalmaktadır.

* Dolayısıyla, Canan Kaftancıoğlu'nun herhangi bir şekilde cezaevinde yatarı olmayacaktır. Sadece, usulü infaz işlemleri için cezaevine girecek ve çıkacaktır.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde