Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından finans dünyasında gözler BİST 100 endeksine çevrilmişti. Kabinedeki isimlerin borsada pozitif karşılanacağı beklentisi hakimdi. Borsa bugün haftaya yüzde 2,31 artışla başladı. Peki borsa yükselmeye devam eder mi? Hangi hisseler yükselir?

Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!
16px
24px
05.06.2023 10:37
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından gözler borsaya çevrilmişti. Mehmet Şimşek geçtiğimiz haftada borsa için bir güven yaratmış ve BİST 100 endeksi değer kazanmıştı. Bugün de borsa haftaya yükselişle başladı.

BORSA HAFTAYA YÜZDE 2,31 ARTIŞLA BAŞLADI

BİST 100 endeksi haftaya yüzde 2,31 artışla 5.233,23 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 3,57 ve holding endeksi yüzde 2,14 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran bankacılık oldu. Geçen haftanın son işlem gününde yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,13 değer kazanarak günü 5.114,97 puandan kapattı.

GÖZLER MEHMET ŞİMŞEK’İN ÜZERİNDEYDİ

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini dün Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek, "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır." dedi. Konuya ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında yer alıyor.

BORSA’DA HANGİ HİSSELER YÜKSELİR

BİST 100 endeksi geçtiğimiz haftadan beri yükseliş trendinde devam ediyor. Ekonomideki yapısal reform beklentisi bu artıştaki en büyük etmenler arasında yer alıyor. Peki borsada hangi hisseler yükselir? Uzmanların görüşüne göre bankacılık ve büyük holding hisseleri bu ara dönemler için en güvenilir hisseler oluyor. Bankacılık ve holding hisseleri geçtiğimiz haftadan beri yükselişine devam ediyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde