Borsa 5 gün üst üste yükseldi! BİST 100 neden yükseliyor?

Borsa 5 gün üst üste yükseldi! BİST 100 neden yükseliyor?

Seçimin ardından yükselmeye başlayan Borsa İstanbul, değer kazanmaya devam ediyor. Borsa seçimlerin ardından 5 gün üst üste değer kazanarak açıldı. Saat 11.10’da BİST100 endeksi 5.139,40 puandan işlem görüyor. Peki borsa neden yükseliyor ve borsa yükselmeye devam edecek mi? İşte ayrıntılar...

Borsa 5 gün üst üste yükseldi! BİST 100 neden yükseliyor?
16px
24px
02.06.2023 11:26
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul’da seçimin ardından yükseliş trendi devam ediyor. 5 gün üst üste yükseliş ile güne başlayan BİST100 endeksi saat 11.10’da 5.139.40 puandan işlem gördü. Seçim belirsizliğinin sona ermesinin ardından Mehmet Şimşek’in ekonominin patronu olacağı haberi de borsadaki yükselişi beraberinde getirdi. Yatırımcıların en çok merak ettikleri sorular ise şunlar: Borsa yükselir mi? Borsa yükselmeye devam edecek mi? 

MEHMET ŞİMŞEK İSMİNİ PİYASALAR OLUMLU KARŞILADI

Yeni kabinedeki olası isimlerin kamuoyunda konuşulmaya başlanması da borsa için olumlu bir etki yarattı. Mehmet Şimşek ismi ile ekonomide yapısal reformların gerçekleşeceği beklentisi borsayı olumlu anlamda fiyatladı. Kabinenin resmen açıklanması ve ekonomide dengeli bir politika belirlenmesiyle borsadaki yükseliş rallisinin devam edebileceği bekleniyor. Uzmanlar, dönem dönem ara düzeltmelerin beklenti dahilinde olduğu gibi genel eğilimin yukarı yönlü olduğunu ifade ediyorlar.

BORSA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Borsa, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk açılış gününde yükselen bir grafikle güne başlamıştı bu yükseliş bu hafta boyunca devam etti. Borsaya ilişkin yatırımcılarının en çok merak ettiği konulardan biri de elbette borsadaki yükselişin devam edip etmeyeceği. Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yatırımcılara güven veren isimlerin ekonominin başına geçeceği söylentileri finans çevrelerinde olumlu karşılanmış bu da borsanın yükseliş grafiklerine devam etmesini sağlamıştı.

Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçeceğini Patronlar Dünyası daha önce açıklamış ve Şimşek ismi piyasalar için olumlu bir görüntü sunmuştu.

-Kabinenin resmen açıklanması

-Ekonomiye ilişkin mesajlar

-Ekonomideki yapısal reformlara ilişkin açıklamalar

-Dolar kuru dengesi ve döviz politikası

-Enflasyona yönelik atılacak adımlar

Bu gelişmeler borsa için büyük önem arz ediyor. Piyasanın beklentisi bu konularla ilgili adımları görmek. Uzmanlar, beklenti dahilinde gelişmeler olduğu durumda borsadaki yükseliş rallisinin devam edeceğini ifade ediyorlar.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde