Boris'e iş bulundu: NATO Genel Sekreteri mi olacak?

Boris'e iş bulundu: NATO Genel Sekreteri mi olacak?

Geçtiğimiz günlerde istifa etmesiyle epey konuşulan ve ismi sürekli skandallarla anılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson için yeni bir iddia ortaya atıldı. İlk olarak İngiliz Daily Telegraph da yer alan ve sonrasında birçok analistin üzerine yazıp çizmeye başladığı konu ise Johnson'ın bir sonraki N

Boris'e iş bulundu: NATO Genel Sekreteri mi olacak?
16px
24px
31.07.2022 13:20
ABONE OLgoogle

İngiliz Daily Telegraph'ın haberine göre, 7 Temmuz'da istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bir sonraki NATO Genel Sekreteri olmaya hazırlanıyor. İngiltere basınında yer alan iddialara göre şu an görevde olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in gelecek yıl Eylül ayında görevi bırakması halinde yerine Boris Johnson oturabilir.

'Ukrayna'ya sadık desteği tartışılmaz' 

Muhafazakar milletvekili ve savunma seçim komitesi üyesi Richard Drax bu konuya ilişkin Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Her seçkin İngiliz harika bir seçim olacaktır. Eğer gerçekten de Boris Johnson'ın yapmak istediği buysa, elbette bunu desteklerim" dedi. Drax'ın savunma komitesi meslektaşı Mark Francois ise "İnsanlar muhtemelen yıllarca Boris Johnson'ın mirası hakkında tartışacaklar, ancak açıkça tartışılmaz olan bir şey, Rusya'nın saldırıları karşısında Ukrayna'ya kesinlikle sadık desteğidir"

'Kötü bir şaka sandım'

Çin merkezli yayın kuruluşu Global Times yazarı Mark Blacklock ise sözkonusu iddiayı mercek altına aldığı köşe yazısında, "NATO'nun zaten yeterince derdi olduğunu" ifade ederek İttifak'ın bu nedenle Johnson'a ihtiyacı olmadığını yazdı. Blacklock şu ifadeleri kullandı: 

"Johnson'ı en üst göreve getirme çağrısı, İngiliz medyasındaki çeşitli İngiliz Muhafazakar milletvekillerinin ve hatta Ukraynalı milletvekillerinin bunun için baskı yaptığını belirten haberler aracılığıyla gündeme taşındı. İngiltere başbakanı Boris Johnson'ın olası yeni NATO Genel Sekreteri olarak anıldığını ilk duyduğumda, bunun kötü bir şaka olduğunu düşündüm. Ancak İngiltere ve Avrupa'daki bazı siyasi destekçileri için bu şaka değil, tamamen ciddiler ve bu hem transatlantik ittifakı hem de dünyanın geri kalanı için gülünç bir konu değil."

Öte yandan ismi açıklanmayan bir Savunma Bakanlığı kaynağı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Johnson'ın adaylığını veto edebileceğine dair şüpheleri olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde