Bloomberg'den seçim analizi: Erdoğan seçim için jetleri kullanıyor

Bloomberg'den seçim analizi: Erdoğan seçim için jetleri kullanıyor

Seçimlere sayılı günler kala, Bloomberg'den çok çarpıcı bir Erdoğan analizi geldi. Uluslararası yayın kuruluşunun haberinde, "Erdoğan seçimde destek için jetleri kullanıyor' başlığı kullanıldı.

Bloomberg'den seçim analizi: Erdoğan seçim için jetleri kullanıyor
16px
24px
20.03.2023 13:33
ABONE OLgoogle

Uluslararası medya kuruluşları Türkiye’deki seçim sürecine büyük ilgi gösterirken birçok ülkeden temsilciler ve muhabirler gelişmeleri anbean kapsamlı bir şekilde aktarıyor. ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg de bu medya kuruluşları arasında yer alıyor.

Son dönemde Türkiye’de yaşananlarla ilgili gelişmeleri aktaran Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu programını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu Milli Muharip Uçağı’nın tanıtımına katılması ile ilgili bir haber yapan Bloomberg, “Erdoğan seçimlerde destek için jetleri kullanıyor” başlığını kullandı.

Bloomberg’deki haberde, “20 yıldan uzun bir süre önce göreve gelen Erdoğan 14 Mayıs’taki seçimlerde iktidarını uzatmayı hedefliyor ve hırslı silah projelerinin milliyetçi ve muhafazakar seçmenden desteğini artırmasını umut ediyor” yorumu yapıldı. Analizde, “Erdoğan, giderek baskıyı artıran liderliğini yenmek için şu ana kadar oluşturulan en geniş muhalif parti bloğu ile karşı karşıya” ifadesi kullanıldı.

Haberde Türkiye’nin kendi askeri cihaz, silah ve araçlarını üretmeyi planladığı da hatırlatıldı.

Bloomberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının Washington’da rahatsızlık yaratmaya devam ettiğini de yazarken, ABD’nin bu sebeple Ankara’ya yaptırım uyguladığını da aktardı.

MİLLİ MUHARİP UÇAK NEDİR?

MMU, 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması planlanan F-16'ların yerini alması ve 2070 yılına kadar TSK envanterinde yer alması öngörülüyor.

Beşinci nesil çok rollü savaş uçağı olan MMU, hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinde kullanılabilecek. MMU sayesinde Türkiye; ABD, Rusya, Çin'in ardından beşinci nesil savaş uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacak. 5’inci nesil çok rollü savaş uçağı olan MMU, hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlamaktadır.

BAKAN VARANK CUMHURİYET'İN HABERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye'nin savaş uçağı Milli Muharip Uçak ilk kez 17 Mart günü piste çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Muharip Uçak'ın üretilen ilk parçasını "kalorifer peteği"ne benzeten muhalefetin ifadelerini haber yapan Cumhuriyet'in paylaşımını kullanarak gönderme yaptı.

Varak, mesajında, "5 Kasım 2021'de milli muharip uçağın ilk parçası üretildi. 6'lı masanın avaneleri o zaman neler demişti hatırlıyor musunuz" açıklamasında bulunarak Cumhuriyet'in o haberine tepki gösterdi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde