Bloomberg: Merkez'in cephanesi seçime kadar yeter

Bloomberg: Merkez'in cephanesi seçime kadar yeter

Bloomberg Türkiye ve İsveç Ekonomisti Selva Baziki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “TCMB’nin rezervleri, 2023’ün ikinci çeyreğine yani seçime kadar piyasalara müdahale edebilecek kapasitede olduğunu gösteriyor” dedi.

Bloomberg: Merkez'in cephanesi seçime kadar yeter
16px
24px
24.11.2022 13:45
ABONE OLgoogle

Bloomberg Türkiye ve İsveç Ekonomisti Selva Baziki, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerinin seçime kadar piyasalara müdahale etmeye yeteceğini belirtti.

Baziki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “TCMB’nin rezervleri 2023’ün ikinci çeyreğine yani seçime kadar piyasalara müdahale edebilecek kapasitede olduğunu gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

'10 ayda arka kapıdan 98 milyar dolar satıldı’

Baziki, 16 Kasım’da yaptığı paylaşımda da TCMB’nin 10 ayda “arka kapıdan” 98 milyar dolar sattığını belirtmişti. Baziki, paylaşımında şöyle demişti:

“TCMB’nin ocak-ekim arası döviz piyasalarına 98 milyar dolar kadar müdahale ettiğini tahmin ediyoruz. Bu ayda yaklaşık 10 milyar dolar demek. Son 2 ayda faiz indirimlerinin ardından müdahalelerin hız kazandığını görüyoruz.

Tahminlerimiz, yaklaşık 2 milyar dolarlık gerçek bir değişikliğe karşılık, rezervlerde 100 milyar dolarlık beklenen bir değişiklik olduğunu gösteriyor. TCMB’nin müdahalesini, beklenen ve gerçekleşen değişimler arasındaki farkın 98 milyar dolara ulaşması olarak kabul ediyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde