Blockchain’in devler liginde Türkiye’yi Bitci temsil edecek

Blockchain’in devler liginde Türkiye’yi Bitci temsil edecek

Bittrex Global, CertiK, Fifth Era, Hard Yaka, Ledger, Trovio ve Uphold gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği Universal Protocol Alliance, bünyesinde oluşturacağı NFT iş birliği platformu için Bitci Teknoloji’ye üyelik davetinde bulundu.

Blockchain’in devler liginde Türkiye’yi Bitci temsil edecek
16px
24px
04.05.2021 08:02
ABONE OLgoogle

Son dönemde blockchain dünyasında hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalar ve imza attığı uluslararası iş birlikleriyle adından söz ettiren Bitci Teknoloji, dünyanın önde gelen blockchain platformlarından Universal Protocol Alliance’da Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Üyeleri arasında Bittrex Global, CertiK, Fifth Era, Hard Yaka, Ledger, Trovio ve Uphold gibi dünyaca ünlü teknoloji şirketlerinin yer aldığı Universal Protocol Alliance, son dönemin en çok konuşulan teknolojilerinden NFT alanında ortak bir iş birliği platformunu hayata geçirmeye hazırlanırken, bu proje kapsamında Bitci Teknoloji’ye de üyelik davetini iletti. Üyelik sürecinin sonlanmasıyla birlikte, Bitci Teknoloji, söz konusu platformda Türkiye’den yer alan ilk ve tek blockchain şirketi olacak.

‘SIFIR BITCOIN’İN GELİŞTİRİCİSİ

Özellikle Fintech ve blockchain alanlarında Silikon Vadisi’nin en önemli girişimcileri arasında gösterilen Matthew C. Le Merle’in Başkanlığını üstlendiği Universal Protocol Alliance, blockchain’in geleceğin en önemli sistemi olduğuna inanan şirketleri bir araya getiriyor. Yeni nesil finans alanında bir çığır açarak, dünyanın en önemli ‘tokenizasyon’ platformu olma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Universal Protocol Alliance, geçtiğimiz dönemde hayata geçirdiği dünyanın işleme açık ilk karbon token’ı olan ‘UPCO2’ ve net sıfır karbon emisyonuna sahip ‘Sıfır Bitcoin’ gibi yenilikçi projelerle adından söz ettirmişti.

BİTCİ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitci Teknoloji Kurucusu Çağdaş Çağlar, böylesine önemli bir proje içinde yer almaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederken, “Bitci Teknoloji olarak yola çıkarken en büyük hedefimiz ülkemizi blockchain alanında en iyi şekilde temsil etmek; ülkemizin kaynaklarıyla küresel bir blockchain şirketi yaratmaktı. Bugün bu doğrultuda çok önemli projeleri de bir bir hayata geçiriyoruz. Universal Protocol Alliance’ın tarafımıza yapmış olduğu daveti de Bitci Teknoloji’nin küresel yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bu iş birliğiyle birlikte, Bitci Teknoloji, Türkiye’yi bu platformda temsil eden ilk ve tek Türk şirketi olacak. Bundan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bu vesileyle Matthew C. Le Merle başta olmak üzere platformun tüm üyelerine ve yönetimine de bizi buraya layık gördükleri için teşekkür ederiz” dedi.

ÇAĞLAR: TECRÜBELERİMİZİ AKTARACAĞIZ

Universal Protocol Alliance’ın, farklı varlıkların tokenize edilmesi konusunda çok büyük bir bilgi birikimi olduğunu ifade eden Çağdaş Çağlar, platform bünyesinde şimdi de bir NFT çalışma grubu oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Bitci Teknoloji olarak, taraftar token projeleri başta olmak üzere, enerji, gayrimenkul, tedarik zinciri gibi farklı alanlarda tokenizasyon ile ilgili tecrübelerini aktarmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirten Çağdaş Çağlar, “Umuyoruz ki buradan doğacak yeni iş fikirleriyle, blockchain’in dünyadaki kullanım alanlarının genişlemesine katkı sunarken, Türk mühendislerinin, Türk yazılımcılarının başarılarını da bir kez daha dünyada gösterme fırsatı bulacağız” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde