Bitci, Alex, Dreyfus'u dava ediyor

Bitci, Alex, Dreyfus'u dava ediyor

Blockchain teknolojilerini araştırma ve geliştirme amacıyla 2018 yılında Bodrum’da kurulan ve global pazarda etkili oyuncu haline gelen Bitci Teknoloji A.Ş., Socios'tan Alex Dreyfus'un dün Twitter'dan yaptığı manipülasyon üzerine dava süreci başlatıyor.

Bitci, Alex, Dreyfus'u dava ediyor
16px
24px
23.11.2022 17:53
ABONE OLgoogle

- Konuyla ilgili resmî açıklama yapan yerli teknoloji şirketi Bitci, Alex Dreyfus’u dün Twitter'dan yaptığı açıklamada Bitci'yi, yatırımcılarını ve iş ortaklarını hedef aldığını kaydederek, ‘’Bitci rekabete açık ve isteklidir. Ancak rekabet adil ve dürüst olmalıdır. Alex Dreyfus ise adil ve dürüst rekabet yapmamakta, aksine haksız saldırılarla Bitci ve yatırımcılarını zarara uğratmayı ummaktadır. Bahse konu iddiada, Bitci'nin Brezilya Milli Takımıyla arasında imzalanan sponsorluk sözleşmesinin feshedildiği, Bitci'nin buna rağmen BFT NFT'si sattığı iddia edilmiştir. Bu sebeple BFT listeleyen global borsalara listelemeleri daha dikkatli yapmaları uyarısında bulunulmuştur. Bu açıklama ve saldırı açıkça haksız ve yanıltıcıdır. Manipülasyon amacıyla yapılan bu saldırıdan ötürü Alex Dreyfus, Socios ve yetkilileri hakkında gerekli cezai ve hukuki işlemler bugün başlatılmıştır.’’ denildi. 

Brezilya Milli Takımı ile Bitci arasındaki sözleşmelerin geçerli ve yürürlükte olduğu vurgulanan açıklamada ‘’Bitci'ye bir fesih bildirimi söz konusu değildir. Kaldı ki sponsorluk sözleşmesi bir şekilde sona erse bile bu durum BFT'nin meşru ve tek Brezilya Milli Takım Fan Token'ı olduğu realitesini değiştirmemektedir. Diğer bir ifadeyle, BFT arzı, listelenmesi, alınıp satılması ve sirkülasyonu işlemlerinin tamamı meşru ve hukuka uygundur. İkinci işlem pazarındaki hiç bir kripto varlık sponsorluk sözleşmesinin devamına veya sona ermesine tabi değildir. Alex Dreyfus bunları ya bilmemekte ya da bilmezden gelmektedir. Dünya Kupası sırasında Socios'un en büyük rakibi olan Bitci'ye ve yatırımcılarına zarar verme amacıyla yaşanan kontrol kaybı, Bitci'nin hiçbir zaman satmadığı Brezilya NFT'lerinin satıldığı yalan beyanına kadar ilerlemiştir.’’ denildi.

Bu sağlıksız ve saygısız tavrın hukuki ve ekonomik karşılığının net ve sert olacağı belirtilen açıklamada’ “Sözleşme, hukuk ve ürün bilmeden ya da bilerek manipülasyon yapılmaya çalışılan rekabeti beğenmiyor ve kabul etmiyoruz. Alex Dreyfus'un Socios üzerinden Türkiye'de yaptığı operasyonların hukuka, veri koruma ve mali suçlar mevzuatına açık aykırılıklarına dair gerekli raporların ilgili resmi kurumlara sunulduğunu ve şahsı ve şirketi hakkında gerekli tüm cezai ve hukuki soruşturma ve davaların başlatıldığını kamu oyunun bilgi ve takdirlerine sunarız.” ifadelerine yer verildi.

Alex Dreyfus’un manipülasyonları globalleşme de tepki çekmişti

Socios’tan Alex Dreyfus, Ekim 2022’de de manipülasyon ile suçlanmış, kripto para birimlerinden Chiliz’in fiyatını korumakla itham edilmişti. Konuyla ilgili iddialar Amerika ve Avrupa’da basına da yansımıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde