BioNTech ile Pfizer geliştirdikleri aşının nihai analizini açıkladı: Yüzde 95 etkili

BioNTech ile Pfizer geliştirdikleri aşının nihai analizini açıkladı: Yüzde 95 etkili

Pfizer, Alman partneri BioNTech ile geliştirdiği deneysel Koronavirüs aşısının son aşama denemeleriyle birlikte elde ettikleri son sonuçlara göre %95 koruma sağladığını tespit ettiklerini duyurdu.

BioNTech ile Pfizer geliştirdikleri aşının nihai analizini açıkladı: Yüzde 95 etkili
16px
24px
18.11.2020 12:51
ABONE OLgoogle

Şirket, başvuru için gerekli olan iki aylık güvenlik verilerinin hazır olduğunu ve önümüzdeki günler acil kullanım izni için ABD'ye başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Pfizer, BioNTech ile geliştirdikleri aşının etkisinin yaş grubu ve etnisitelere göre ciddi bir farklılık göstermediğini ifade etti. Açıklamada aşının ciddi bir yan etkisinin de görülmediği ve dünyanın büyük bir bölümüne dağıtılabileceği belirtildi.

Aşının risk grubunda bulunan 65 yaş üstündeki insanlar için de yüzde 94 etkili olduğu ifade edildi.

Pfizer katılımcıların yüzde 2'sinden fazlasında görülen tek yan etkinin yorgunluk olduğunu ifade etti. Katılımcıların yüzde 3.7'si ikinci dozdan sonra yorgun hissettiklerinden şikayetçi oldu. 

Pfizer, son aşama denemeleri sonuçlanmadan önce yaptığı açıklamada aşının Covid-19'u engellemede yüzde 90'dan daha etkili olduğunu duyurdu.

Moderna da geçen günlerde geliştirdiği deneysel Koronavirüs aşısının Covid-19'u engellemede yüzde 94.5 oranında etkili olduğunu duyurmuştu.

Moderna aşısının standart buzdolaplarında 30 güne kadar muhafaza edilebileceği belirtildi. Daha uzun süre saklamak için ise dondurucu kullanılabileceği bildirildi. Pfizer ve Alman partneri BioNTech'in duyurduğu aşının ise saklanması için -70 derecede saklanması gerekiyordu. ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, "Moderna'nın aşısı Pfizer'inkinden daha esnek" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde