Bezos'un uzay şirketinin fırlatması başarısız oldu

Bezos'un uzay şirketinin fırlatması başarısız oldu

Jess Bezos'un uzay şirketi Blue Origin'e ait insansız roket, fırlatıldıktan kısa süre sonra yaşanan sorunlar nedeniyle başarısız oldu.

Bezos'un uzay şirketinin fırlatması başarısız oldu
16px
24px
13.09.2022 08:13
ABONE OLgoogle

Blue Origin'in bu seneki insanlı uçuşlarında kullandığı roketin benzeri olan New Shepard, maksimum dinamik baskıya ulaşırken, fırlatıldıktan 1 dakika 4 saniye sonra sorunlar yaşamaya başladı. 

Roketin içine yerleştirilmiş iptal sisteminin yerden 8.8 kilometre yüksekteyken devreye girdiği ve kapsülü ayrıştırdığı ifade edildi. 

Kısa süre içinde roketten ayrılan kapsülün paraşütler yardımıyla çöle iniş yaptığı görüldü. 

Blue Origin'den yapılan açıklamada yükselen uzak piyasaları üst düzey direktörü Erika Wagner, "Görünüşe göre bugünkü uçuşta bir anormallik yaşadık. Bu planlı değildi ve henüz detayları bilmiyoruz; ancak kapsülümüz başarılı bir şekilde kaçabildi" dedi.

Wagner, yedek sistemin yükü başarılı bir şekilde kurtarabildiğine dikkat çekti. 

Uzay turizmi kapsamında en son geçen ay ücretli bir uçuş gerçekleştiren Blue Origin firması bugüne kadar 31 kişiyi 10 dakika süren uçuşlar için uzay sınırına taşıdı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde