Beş yunusun öldüğü Marmaris’teki yunus parkı kapatıldı

Beş yunusun öldüğü Marmaris’teki yunus parkı kapatıldı

Art arda beş yunusun ölümüyle gündeme gelen Marmaris'teki Onmega Yunus Gösteri ve Terapi Merkezi bir daha açılmamak üzere kapatıldı. Tesis sahiplerine ise, denetimlerle yükümlü bakanlık tarafından hiçbir cezai yaptırım uygulanmadı.

Beş yunusun öldüğü Marmaris’teki yunus parkı kapatıldı
16px
24px
17.03.2023 04:14
ABONE OLgoogle

Muğla’nın Marmaris ilçesinde gösteri ve terapi amaçlı tutsak edilen 5 yunusun ardı ardına öldüğü Onmega Dolphin Park, Yunuslara Özgürlük Platformu (YÖP) ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin (HAKİM) başlattığı hukuki mücadele ve artan kamuoyu baskısı sonucu kapatıldı.

Bu toplu mücadeleyle kapatılan 3. park oldu. Yasa dışı şekilde inşa edilen platformların kaldırılması için yetkili kurumların açtığı davanın tesis aleyhine sonuçlanmasıyla da deniz içindeki tüm yapılar söküldü.

2019’dan bu yana süreci takip eden Yunuslara Özgürlük Platformu ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin suç duyurusunda, hayatta kalan 2 yunusun sağlık kontrolünden geçirilerek koruma altına alınmasını talep edilmişti. Ancak 2 yunusun Antalya’daki bir başka yunus gösteri merkezine gizlice götürüldüğünü ortaya çıkmıştı. Hayvanseverler, Dolphinland yunus parkına götürülen Eva ve Daisy adlı yunusların sağlığından şüphe ettiklerini açıkladı.

Yunuslara Özgürlük Platformu üyesi Öykü Yağcı, bu parkta tutulan yunusların hasta, yaralı ve bitkin olduğunu, antibiyotik yüklemesi yapılarak hayvanların bağışıklıklarının düşürüldüğünü delil niteliğindeki görsellerle ortaya koymalarına rağmen, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdiği öğrendiklerini söyledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde