Başdanışman Mehmet Uçum'dan muhalefete çıkış

Başdanışman Mehmet Uçum'dan muhalefete çıkış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Altılı Masa'nın "7 Cumhurbaşkanı Yardımcılı" formülünü hedef aldı. Uçum, "Daha seçimi kazanmadan 7 CB yardımcısı belirlediler. Bu tercih halkın mı yoksa kişilerin ihtiyacı mı?" dedi.

Başdanışman Mehmet Uçum'dan muhalefete çıkış
16px
24px
17.03.2023 00:07
ABONE OLgoogle

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Altılı Masa’nın 12 maddelik metin ile yayınladığı “7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı” formülünü eleştirdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Uçum, muhalefet partilerini hedef alarak “Ne demişlerdi: Sistem değişirse CB yüz tane bile CB yardımcısı atar. CHS ilk dönemde bir CB yardımcısıyla süreç yönetildi. Muhalefet daha seçimi kazanmadan 7 CB yardımcısı belirledi. Bu tercih halkın mı yoksa kişilerin ihtiyacı mı? Halkımız bu kişi pazarlıklarının hesabını sorar” diye konuştu.

NE OLMUŞTU

6 Mart tarihinde Muhalefet liderlerinin oluşturduğu Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkarılması kararlaştırılmıştı.

Bununla birlikte Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte toplamda 7 Cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü de gündeme gelmişti.

Söz konusu formül Kılıçdaroğlu’nun isminin ilan edilmesinin ardından 6’lı masa tarafından 12 maddelik bir metinde yayınlanmıştı. Bu metinde Millet İttifakı'ndaki diğer üye başkanların her birine "Cumhurbaşkanı yardımcılığı" verileceği ifade edilmişti.

Ak Parti ise İBB Başkanı ve ve ABB Başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasının “Anayasaya aykırı” olduğunu belirterek itiraz etmişti.

Öte yandan söz konusu 12 maddelik mutabakatın son maddesinde açık bir şekilde İmamoğlu ve Yavaş’ın ismi yer almamıştı.

İşte o 12. Madde:

12. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde