Barış Pehlivan: PTT'de Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak

Barış Pehlivan: PTT'de Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak

"Sanki özel biri için yönetmelik değiştirilmişti"

Barış Pehlivan: PTT'de Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak
16px
24px
12.08.2022 09:20
ABONE OLgoogle

Gazeteci Barış Pehlivan, yaklaşık 3 ay önce PTT çalışanlarına dair yapılan yönetmelik değişikliğini hatırlatarak, 4 Ağustos'ta PTT'de hukuk müşavirliği görevine getirilen Muhammet Raşit Köse’ye dikkati çekti. Pehlivan, bugünkü yazısında Köse’nin ismini Menzil tarikatı şeyhinden aldığı iddiasını aktardı.

Pehlivan, Resmî Gazete’de duyurulan yönetmelik değişikliğiyle ilgili şu bilgileri aktardı:

“Eski yönetmeliğe göre; PTT’de hukuk müşaviri olmak için en az beş yıl aktif avukatlık yapma şartı vardı. Öyle ya, PTT’deki avukatların amiri konumundaki kişi avukatlığın ne olduğunu bilmeliydi, o deneyime sahip olmalıydı. İşte bu şart 13 Mayıs’ta değiştirildi.

Yeni yönetmeliğe göre, avukatlık ruhsatınızın olması ve üç yıl PTT’deki herhangi bir departmanda çalışmış olmanız, hukuk müşavirliği koltuğuna oturmanıza yetecekti.”

4 Ağustos’ta PTT’de uzman yardımcısı olarak çalışan Muhammet Raşit Köse’nin PTT’nin hukuk müşavirliğine getirildiğini ve bu kişinin avukatlık ruhsatı olduğunu ancak hiç avukatlık yapmadığına dikkati çekti.

“Dahası, tam da yeni yönetmeliğin ‘üç yıldır çalışıyor olsun’ şartı da adeta onun için biçilmiş kaftandı” Diyen Pehlivan, Köse’yi aradığında konuştuklarını şöyle aktardı:

“Hiç avukatlık yaptınız mı diye sordum. ‘Ruhsatnamem var’ dedi. Biliyorum, 2020’de aldı. Ama işte sanık savunmadan, adliyelerde ter dökmeden, hâkim yüzü görmeden avukatların bağlı olduğu hukuk müşaviri oldu. Her şey yasal, her şey kılıfındaydı!   Sorularıma pek yanıt vermek istemedi Köse. ‘Misafirlerim geldi, bu oda da boyanacak’ diye görüşmeyi kısa kesti. Halbuki, daha soracaktım: İsminizi Menzil tarikatı şeyhi Muhammet Raşit Erol’dan aldığınız iddiası doğru mu? Ah ki ne ah!”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde