Bari sen yapma Hilal

Bari sen yapma Hilal

Balyoz ve Ergenekon kumpasları döneminde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesi, ortalığı karıştırdı. Birçok isimden Ergin'in adaylığına tepki gelirken, Taraf gazetesindeyken kumpasların destekçisi olan Hilal Kaplan, adaylığı eleştirdi.

Bari sen yapma Hilal
16px
24px
11.04.2023 07:55
ABONE OLgoogle

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kalmışken, siyasi partiler milletvekili adayları listesini net bir şekilde YSK’ya ulaştırdı. Partilerin aday listeleri arasında bazı isimler görenleri şoke etti, kamuoyunda tepki çekti. Özellikle CHP listelerinden seçime girecek olan Balyoz ve Ergenekon kumpasları döneminde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin ve İYİ Parti’nin milletvekili adayı dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in aday olması muhalefet kesimler arasında tansiyonu yükseltti.

Haftasonu kamuoyu iki ismin adaylığını tartışırken, bir yorum da Hilal Kaplan’dan geldi. Taraf Gazetesi yazarı olduğu dönem Ergenekon, balyoz vb. operasyonları destekleyen, TSK’ya demediğini bırakmayan Hilal Kaplan, Taraf gazetesinde birlikte çalıştığı Yüksel Taşkın ile Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde kumpas operasyonlarını destekleyen Sadullah Ergin’in, CHP’den milletvekili adayı olmasını bugünkü köşe yazısında eleştirdi.

İşte Hilal Kaplan’ın “Tuvalet terliği” başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısı:

"Sanırım Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın karşısında tuvalet terliği olsa, ona oy vereceğiz" diyen seçmeni fazla ciddiye aldı. Zira CHP'nin milletvekili aday listesindeki tercihlerine bakınca, yedi göbek CHP'li seçmenle alenen dalga geçen bir durum söz konusu.

Misal, Ergenekon-Balyoz davaları sürecinde Adalet Bakanı olan, 17-25 Aralık'ı gerçekleştiren FETÖ'cü "yargı imamları"nı atayan ve koruyan Sadullah Ergin... DEVA Partisi kontenjanından CHP'nin Ankara 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı oldu. Ergenekon-Balyoz'da ya kendisinin ya meslektaşının yargılandığını gören, Çankaya başta olmak üzere o bölgede yaşayan asker-sivil bürokratlarla dalga geçmek bu değilse nedir?

Üstelik Kılıçdaroğlu, Ergin için bakanlığı döneminde "Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili olamazsın", 2014 yerel seçiminde Hatay'daki adaylığı içinse "Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hâkimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek!" demişken...

Liste bayağı kabarık: Kardeşi FETÖ'den tutuklanmış Selim Temurci, FETÖ'cü Zaman kapatıldığında koşarak gidip Dumanlı'ya destek verip "saat" hediye eden İdris Naim Şahin gibi "AKP atıkları" oldukça fazla. Ancak size en ironik örneği vereyim:

"Kemalizm ırkçılıktır" açıklamasıyla meşhur akademisyen Yüksel Taşkın, İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday oldu. İzmirli CHP seçmeniyle birlikte İzmir'in dağlarına çiçek ekmeye çıkarlar sanıyorum.

Velhasıl boyun eğen birileri olduğu kesin ama tam sayısını 14 Mayıs'ta göreceğiz. Nasılsa Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi "tıpış tıpış"..."

HİLAL KAPLAN'IN ÖNCESİ

Hilal Kaplan, Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı sırada FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i çeşitli yazılarda anmıştı. Öte yandan her seferinde Ermeni Soykırımı’nı tanıdığına dair açıklamalarda bulunan Hilal Kaplan, TSK ve Mustafa Kemal Atatürk aleyhine yönelik sarf ettiği sözlerle tepkileri üzerine çekmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde