Aydınlık: İHKİB Başkan adayı genel kurula giremeyecek

Aydınlık: İHKİB Başkan adayı genel kurula giremeyecek

Patronlar Dünyası'nın dün gündeme getirdiği haberi, bugün Aydınlık ekonomi müdürü Recep Erçin yazdı. Erçin, "Hazirunda adı yer almadığı için de Karaca'nın genel kurul salonuna alınmama durumu var. Ancak başkan adayı olduğu için böyle bir uygulamanın etik olmayacağı ihracatçılarla ifade ediliyor"

Aydınlık: İHKİB Başkan adayı genel kurula giremeyecek
16px
24px
24.03.2022 10:57
ABONE OLgoogle

Patronlardunyasi.com dün, "İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (İHKİB) 6 Nisan’da yapılacak olağan genel kurulda Başkan adayı olan Özkan Karaca, seçime iki hafta kala büyük bir şok yaşadı. Özkan Karaca, firması adına temsilci olarak bildirilmediği için 6 Nisan’da İHKİB’in seçimli olağan genel kurul toplantısının yapılacağı salona giremeyecek. Karaca, konuşma yapamayacağı gibi oy da kullanamayacak." diye yazmıştı.  İHKİB Başkan Adayı Özkan Karaca’ya büyük şok

Aydınlık gazetesinin deneyimli ekonomi müdürü Recep Erçin de konuyu bugün köşesinde yazdı. İşte o yazı....

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) dün bir skandalla sarsıldı. İhracatçı kulislerinde konuşulanlara göre mevcut İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve önümüzdeki seçimde başkan adayı olan Özkan Karaca'nın hazirun listesinde ismi yer almadığı için genel kurul salonuna giremeyeceği, oy kullanamayacağı ve başkan adayı olarak üyelere hitap edemeyeceği öne sürüldü. Bizim de kulağımıza gelen kulis bilgisi dün gazetemiz yayına hazırlanırken Patronlar Dünyası adlı sitede yer aldı. Özkan Karaca'dan 'Oy' iddiasına açıklama

İHKİB seçimleri 6 Nisan'da yapılacak. İddialar üzerine Karaca'ya ulaştık. Hazirun listesinde isminin olmadığı bilgisini doğrulayan Karaca, “Yönetiminde bulunduğum ve ortağı olduğum Ultra Çorap Tekstil ve Karina Tekstil Sanayi adlı iki şirket listede var. Seçimlerde kişilerin değil şirketlerin oy kullanma hakkı var. Ben başkan adayı olduğum için o gün yoğun olacağımdan dolayı seçimde şirketler adına ortağım da olan kardeşim oy kullanacak.” dedi.

Daha önce kendisi ile ilgili “şirketi bile yok, şirketini sattı” yönünde haberler çıkarıldığını hatırlatan Karaca, “Ticaret Sicil Gazetesi orada iki şirkette de ortaklığım var. Ben İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi'yim ve başkan adayıyım benim genel kurul salonuna alınmama gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu yola gidilecekse takdiri sayın üyelere bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Edindiğimiz bilgilere göre seçimlerin yapıldığı gün mevcut İHKİB Yönetiminin görev süresi bitiyor.

Hazirunda adı yer almadığı için de Karaca'nın genel kurul salonuna alınmama durumu var.

Ancak başkan adayı olduğu için böyle bir uygulamanın etik olmayacağı ihracatçılarla ifade ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde