Aydın Doğan talip oldu, Latif Aral Aliş aldı!

Aydın Doğan talip oldu, Latif Aral Aliş aldı!

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mabeyin Köşkü’ne talip olmuş. Ancak taraflar fiyat ve ödeme takviminde anlaşamayınca görüşmeler kesilmiş.

Aydın Doğan talip oldu, Latif Aral Aliş aldı!
16px
24px
04.11.2022 11:45
ABONE OLgoogle

Gaziantep, son yıllarda gastronomi turizmi ile öne çıkan bir ilimiz. Kendine özgü mutfağı ile ünü, Türkiye sınırlarını da aşmış durumda. Artık gastronominin başkenti, diye anılır oldu. Baklava kadar kebaplarıyla da anılan bir şehir.

Para dergisinin haberine göre Gaziantep mutfağını temsil eden birçok restoran var. Hepsi birbirinden ünlü. Ancak biri var ki, hepsinden eski. İstanbul Altunizade’deki Mabeyin Et Kebap Restaurant’tan bahsediyoruz. İstanbul Laleli’deki Çavuşoğlu Kebap Baklava’nın sahibi Mustafa Demircan tarafından 2003 yılında kuruldu. Gaziantep mutfağını İstanbul’da en iyi temsil eden restoranıydı, desek abartmış olmayız. Çok özel müşterileri vardı.

Kurulduğu yıllar içkili bir restorandı. Sonrasında sahiplerinin ifadesiyle içki satışları yüzde 5’lere kadar düşünce, içki servisi tamamen kaldırıldı. Bölgedeki trafik yoğunluğunun da etkisiyle ünlü restoranın iş hacmi son yıllarda iyice düşmüştü. Sonrasında da Mabeyin Et Kebap Restaurant kapanmıştı.

Bu haberi 2019 yılında bu sayfalarımızda yer vermiştik. Mabeyin Köşkü, o gün bugündür boş duruyordu. Öğrendiğimize göre Mabeyin Köşkü sessiz sedasız satılmış. Önce kimin aldığı bilgisini yazmadan bir kulis bilgisini daha aktaralım.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın da Mabeyin Köşkü’ne talip olmuş. Ancak taraflar fiyat ve ödeme takviminde anlaşamayınca görüşmeler kesilmiş.

Sonrasında ise Mabeyin Köşkü ile aynı parsel üzerindeki villaların birinde yönetim yeri bulunan Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş devreye girmiş. Sarsılmaz Silah Sanayi’nin patronu ile anlaşma sağlanmış. Mabeyin Köşkü, Sarsılmaz’a geçmiş.

Latif Aral Aliş, uzunca süredir köşkün içinde tadilat işlemleri yaptırıyor. Öğrendiğimize göre burası restoran değil ofis olarak kullanılacakmış. Tadilat da ofise göre yapılıyormuş… Latif Aral Aliş, yılbaşından sonra villa ofisinden köşke taşınacakmış…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde