Aydın Doğan'a 'Fransız' ortak geldi

Aydın Doğan'a 'Fransız' ortak geldi

Dünyanın en büyük dijital müzik şirketlerinden Believe, Doğan Music Company ile ortak oldu

Aydın Doğan'a  'Fransız' ortak geldi
16px
24px
21.07.2020 19:26
ABONE OLgoogle

Bugün (21.07.2020) itibari ile alınan yasal izinleri takiben gerçekleşen hissse devri sonrası Dünya lideri konumundaki dijital müzik şirketi Believe, Türkiye'nin müzik endüstrisi liderlerinden Doğan Music Company (DMC) ile ortak oldu.

2013 yılından beri birlikte çalışan, sektörün 2 dev markası, bundan sonra Türkiye pazarında ortak faaliyet gösterecek. Bu yeni anlaşmanın bir parçası olarak Believe DMC hisselerinin çoğunluğuna sahip olurken, DMC bünyesindeki tüm sanatçılar anlaşmalarını korudu. Aydın Doğan resmen başvurdu! 2012'den bu yana piyasada önemli bir bağımsız oyuncu olan Believe, önemli ve gelişen bir pazar olarak tanımladığı Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı. Bu yatırım için de 2000’de kurulan Türkiye’deki en önemli müzik şirketlerinden biri durumunda olan DMC’yi tercih etti. 10 bin kadar albüme sahip olan DMC, 200’den fazla müzik şirketinin dijital ve fiziki dağıtımını yaparken 100 binin üzerinde müzik parçasını ve 9 bin kadar video klibi temsil ediyor. Şirketin sanatçıları arasında Ajda Pekkan, Aleyna Tilki, Edis, Enbe Orkestrası, Sertab Erener gibi ünlü isimler yer alıyor.

DMC CEO’su Samsun Demir konuyla ilgili olarak “Yabancı yatırımcıların Türk müzik endüstrisine ilgi gösterdiğini görmek hepimiz için çok mutluluk verici. Bunun sadece bir başlangıç olduğuna eminim. Yabancı yatırımcılar yakında diğer Türk müzik şirketleriyle ya ortak olacak ya da bu markaları satın alacak. Bu durum ekonomik olarak olumlu bir etki yaratırken, müziğimizi de dünya çapında duyuracaktır. Müzik endüstrimiz için en hayırlısını diliyorum'' dedi. Believe CEO'su Denis Ladegaillerie de konuyla ilgili olarak “Güçlü ekiplerimizle, güzel bir sinerji yaratarak, bağımsız sanatçılara ve DMC bünyesindeki tüm sanatçılara, kariyerlerinin tüm aşamalarında en iyisi hizmetleri sunmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

DMC, tek başına uzak ara en büyük marka olurken Believe ile yapılan ortaklıkla birlikte yerel sanatçılara ve takipçilerine yönelik hizmetlerini geliştirerek sunmaya devam edecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde