Avukatlığı bıraktı, Mindfulness eğitimi aldı; Londra'dan dünyaya açılmayı hedefliyor

Avukatlığı bıraktı, Mindfulness eğitimi aldı; Londra'dan dünyaya açılmayı hedefliyor

Kurumsal şirketlerde uzun yıllar kıdemli avukat ve yönetici avukat olarak çalışan Selda Ercan, şimdi Mindfulness eğitimi veriyor. Mindfulness'in felsefesi, "Dönüşüm her zaman mümkün. Gerçek bizi keşfetmek her zaman mümkün".

Avukatlığı bıraktı, Mindfulness eğitimi aldı; Londra'dan dünyaya açılmayı hedefliyor
16px
24px
09.11.2021 09:52
ABONE OLgoogle

Selda Ercan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Lisans eğitimini bitirdikten sonra, İngiltere bulunan Southampton Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans derecesini aldı.

Profesyonel kariyerine, Gün + Partners Avukatlık Bürosu gibi önde gelen hukuk bürolarında ve Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. gibi kurumsal şirketlerde uzun yıllar kıdemli avukat ve yönetici avukat olarak devam etti.

Daha sonra Üsküdar Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır.  Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini Prof. Dr. Sultan Tarlacı danışmanlığında “Göçün Sosyal-Psikolojik Etkileri ve Pozitif Psikoloji Bağlamında Çözüm Önerileri” başlıklı bitirme projesi ile tamamlayarak, mezun olmuştur.

2019 yılında Londra’da yaşamaya başlayan Selda Ercan, Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Oxford Mindfulness Centre’da alanında yetkin ve saygın psikolog, eğitmen ve profesörlerden yaklaşık 1 yıl süren “Mindfulness Eğitmen Eğitimi”ni tamamlamış ve halen Mindfulness alanında düzenlenen birçok seminer ve çalışmalara katılarak hayat boyu eğitimine devam etmekte. 

 “Ancak kendi zihnimizi keşfettiğimizde özgürleşiyor ve bizi gerçekten mutlu eden seçimleri yapmaya başlıyoruz” diyen Ercan, Türkiye’de ve İngiltere’de OMC tarafından önerilen teknikleri yüz yüze ve online eğitimlerle öğretmeye devam ediyor.

“Mindfulness bilinen adıyla Bilinçli Farkındalığı sözcüklerle anlatmak yetersiz, kısa da olsa uygulamalı bir çalışmaya zamanınızı ayırarak, birkaç tekniği deneyimlediğinizde ne olduğunu anlayabilirsiniz” diyor.

Kısaca zihnimizin aile, çocukluk dönemi, okul, toplum ve kültür gibi etkenler sonucu oluşan çeşitli paternlerle örülü olduğunu ve çoğu zaman bu paternlere göre otomatik pilotta yaşadığımızı, bunu fark ettiğimizde dönüşümün başladığını ve esas bizi keşfedip, çok daha özgür seçimler yaparak hayattan keyif alabildiğimizi dile getiriyor.

Seçtiğimiz yaşam tarzı, okul, eş, alışkanlıklar, olumsuz düşünce kalıplarımız bizlere bir yerden miras kalmış veya içselleştirilmiş kalıplar olabilir.  Ama artık 7’sinde neysek 77’sinde o olduğumuza dair kanı tarihe karıştı. Dönüşüm her zaman mümkün. Gerçek bizi keşfetmek her zaman mümkün.

Mindfulness nedir?

Mindfulness’un en önemli farkı bu dönüşümde zorlama, meli malı’lar, iki gün de mucize yaratmalar, gurular, iyileşmek zorundayım gibi söylemler yok, insan olduğumuzu hatırlama var. Daha doyumlu ve kendimizle barışık bir hayat için, farkındalık kazanıp özgürleşmeyi deneyimliyoruz. Belki başta farkındalık biraz acı verebilir, sorgulama yaratabilir ama sevgili hocamın de dediği gibi belki birkaç ay hafif acılı olma ihtimali var ama bu önündeki onlarca yılı daha doyumlu yaşamana değer.

Ercan Avrupa’da yaşayan ve göç etmiş Türklere de ulaşarak, mindfulness teknikleri ile göç sonucu yaşanan olumsuz ruh halinin nasıl aşabileceği konusunda çalışmalar yapmayı planlıyor.

Mindfulness, yeme, ilişkiler, sağlık, cinsellik, iş ve sınav kaygısı ve hayatın her alanına uygulanıyor, çünkü bir yaşam felsefesi ancak göç etmiş kişilerin yaşadığı kültürü, toplumu benimse ve ait olma ihtiyacı bunu biraz daha zorlaştırabiliyor. Bu konuda da mindfulness tekniklerini kullanıp eğitim çalışmalarıma Avrupa’da da devam ediyor olacağım.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde