Avrupa'dan Deprem bölgesine 1,5 milyar Euro

Avrupa'dan Deprem bölgesine 1,5 milyar Euro

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Jurgen Ringterink, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgelerine 1,5 milyar Euroluk kaynak ayırıldığını söyledi.

Avrupa'dan Deprem bölgesine 1,5 milyar Euro
16px
24px
15.03.2023 18:56
ABONE OLgoogle

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Jurgen Ringterink, Bloomberg HT’ye konuk oldu. Türkiye’de meydana gelen depremler ve kayıplar ile ilgili konuşan Rigterink, “Deprem bölgesi için 1,5 milyar euroluk bir kaynak ayırdık. Önümüzdeki Pazartesi günü bunun detaylarını yatırımcı konferansında Brüksel’de açıklayacağız” dedi.

Öncelikli olarak küçük ve orta ölçekli şirketleri desteklemek istediklerini ifade eden Ringterink, "Onların şu anda likiditeye ihtiyaçları var. Şu anda orada ortak bankalarla, yerel bankalarla çalışıyoruz ve onlara gerekli olan finansmanı sağlıyoruz. İkinci önemli nokta da altyapı. Burada belediyeler devreye giriyor. Demir yolları gibi yeniden inşalar söz konusu” şeklinde konuştu.

Kaynağın ayrılmasında EBRD’nin önceliklerinin Türkiye’nin öncelikleri olaca

"YEREL EKONOMİYİ DESTEKLEMEK ÇOK ÖNEMLİ"

ğının altını çizen Ringerink “Şu anda önceliğimiz bölgede bulunan insanlara, KOBİ'lere yardım etmek olacak.

Biz şu an deprem sonrasında ilk etkileri görebiliyoruz; ama uzun vadeli etkilere karşı da dikkatli olmamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi, şu anda yaşanan iç göçün çok kalıcı bir şekilde gerçekleşmemesi. Dolayısıyla orada yerel ekonomiyi desteklemek çok önemli” ifadelerini kullandı.

Rinkerink “Master plan üzerinde çalışıyoruz. Deprem bölgesinde daha iyisini inşa edebiliriz. Bu noktada mevcut altyapının onarımı çok önemli olacak. 1,5 milyar büyük bir meblağ ama buradaki depremin zararına baktığınız zaman çok da küçük” diye konuştu.

Rinkerink “Türkiye’de şu anda 8 hastaneyi finanse ettik. Bunlardan bir tanesi Gaziantep’te. Bu hastanede herhangi bir sıkıntı yoktu, depremden zarar görmedi. Burada kalitenin önemi ortaya çıkıyor ve EBRD buna çok dikkat ediyor. Deprem bölgesindeki iki hastanenin Mayıs ayında faaliyete geçmesini bekliyoruz” yorumunu yaptı.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde