Avro Bölgesi'nde ekonomik güven en düşük seviyede: Resesyon sinyalleri

Avro Bölgesi'nde ekonomik güven en düşük seviyede: Resesyon sinyalleri

Avro Bölgesi’nde ekonomik güven, tüketici ve işletmelerin enerji kısıntısına dair endişeleriyle son 17 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avro Bölgesi'nde ekonomik güven en düşük seviyede: Resesyon sinyalleri
16px
24px
28.07.2022 13:06
ABONE OLgoogle

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artışının bölge ekonomisinin resesyona gireceği endişelerini tetiklemesi ve enerji kısıntısına dair endişeler üzerine, Avro Bölgesi'nde ekonomik güven düştü. Avrupa Komisyonu’nun verilerine göre, Temmuz ayında ekonomik güven 99’a geriledi. Haziran ayında ekonomik güven endeski 103,5 puan seviyesindeydi.

Hane halkının görünüme dair artan endişeleriyle tüketici güveni eksi 27 olarak düşüşte en büyük paya sahip. Ankete katılan tüm sektörlerde iyimserlik de azaldı. En büyük düşüş sanayi ve hizmet sektöründe gerçekleşirken perakende ve inşaat sektörlerinde de güven düştü.

Rusya'nın Batı’nın yaptırımlarına karşılık, Avrupa’ya doğalgaz akışını sınırlandırması endişeleri artırıyor. Gaz akışının tamamen kesilmesinin şirketlerde üretim kesintisine neden olabileceği belirtiliyor.

Avrupa'da yarın yapılacak açıklamada da bölgede ikinci çeyrek büyüme verisinin düşmesi bekleniyor.

Goldman Sachs’a göre, mevcut tabloda Avro Bölgesi resesyona girdi. Banka resesyonun yıl sonuna kadar devam edeceği açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde