Asya'nın en zengin kadını Yang Huiyan 12.4 Milyar Dolar kaybetti

Asya'nın en zengin kadını Yang Huiyan 12.4 Milyar Dolar kaybetti

Çin’in en büyük emlak geliştiricisi şirketi Country Garden, nakit akışı için hisse satacağını açıkladıktan sonra Hong Kong piyasalarındaki hissesi yüzde 15 oranında düştü

Asya'nın en zengin kadını Yang Huiyan 12.4 Milyar Dolar kaybetti
16px
24px
28.07.2022 14:47
ABONE OLgoogle

Asya’nın en zengin kadını Yang Huiyan, Çin’de giderek derinleşen emlak krizi nedeniyle servetinin yarısından fazlasını kaybetti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Çin’in en büyük mülk geliştiricisi Country Garden’in çoğunluk hissedarı olan Yang Huiyan’ın toplam serveti, bir yılda yüzde 52’den fazla düştü.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Huiyan’ın geçen yıl 23.7 milyar dolar olan serveti bu yıl, 11.3 milyar dolara düştü. 

Çin’in en büyük emlak geliştiricisi şirketi Country Garden, nakit akışı için hisse satacağını açıkladıktan sonra Hong Kong piyasalarındaki hissesi yüzde 15 oranında düştü.

Yang Huiyan’ın babası Country Garden’ı kurmuş, hisselerini 2005 yılında kızına devretmişti. 

Şirketin Hong Kong’da kamuya arzından iki yıl sonra Yang, Asya’nın en zengin kadını unvanını almıştı. 

Çin’de yetkililer 2020 yılında emlak sektörü devlerinin artan borçlarını hedef almıştı. Evergrande, Sunac gibi büyük şirketler ödemelerini gerçekleştirmekte zorlanmış, kredi veren kurumlarla yeniden müzakere etmek durumunda kalmıştı. 

Ülkenin dört bir yanında emlak alacak kişiler, yavaşlayan inşaat ve mülklerin geç teslimatına tepki gösteriyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde