Aslı Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Hamburger' göndermesi

Aslı Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Hamburger' göndermesi

"Özgürlüğü ve demokrasiyi Türk milleti için istiyorum, bu da Türk milleti ile beraber inşa edilir, Amerikan hamburgercisinde veya Londra tefecisinde değil"

Aslı Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Hamburger' göndermesi
16px
24px
19.11.2022 08:06
ABONE OLgoogle

CHP'den istifa eden Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “hamburger” göndermesi geldi. Baykal sosyal medya paylaşımında, "Özgürlüğü ve demokrasiyi Türk milleti için istiyorum. Bu da Türk milleti ile beraber inşa edilir. Amerikan hamburgercisinde veya Londra tefecisinde değil" ifadelerini kullandı. Öte yandan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de, CHPP Türk’te katıldığı Akıl Çemberi programında, daha önce yazısında da bahsettiği Aslı Baykal ile görüşmesinin detaylarını ve programa gelmeden önce yaptığı yeni görüşmeyi aktardı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Aslı Baykal, "Özgürlüğü ve demokrasiyi Türk milleti için istiyorum. Bu da Türk milleti ile beraber inşa edilir. Amerikan hamburgercisinde veya Londra tefecisinde değil. Özgürlükçü olmak için gayrı milli olmak zorunluluğu yoktur. Elbette özgürlükçü ve demokratım ve elbette milliyim. Benim çizdiğim siyasal model budur" dedi.

Aslı Baykal: Ben bir kişisel çıkış içerisinde değilim, bir ilke tartışması yürütüyorum

CNN Türk'te konuşan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başından beri görüşüyorum ben. Çünkü bir süre önce Deniz Baykal ile ilgili olarak Ali Mahir Başarır bir açıklama yapmıştı. Çok çirkin ve üzücü bir açıklamaydı o. Bunun üzerine Baykal'dan randevu aldım ve evine gittim. O dönemde Aslı Baykal da oradaydı.

Bu tweetleri atınca hemen Aslı Baykal'ı aradım. 'Ben bir kişisel çıkış içerisinde değilim. CHP'den istifa ettiğim doğrudur ama ben bir ilke tartışması yürütüyorum. CHP'nin kuruluş değerlerinden uzaklaştığını düşünüyorum' dedi.

Türk siyasal yaşamının bir milli ve gayri milli unsurlar olarak ayrışmaya başladığını CHP'nin gayri milli unsurların arasında yer aldığını düşünüyor. AK Parti'ye katılacak şeklinde tweetler atılmıştı. Dedi ki, 'Ben bir mücadele içerindeyim. O da CHP'nin bulunduğu yeri sorguluyorum. Çizgim milli bir çizgidir ama benim şu anda hiçbir siyasi partiyle bir angajmanım yok'.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde