Araç muayenesinde aylık yüzde 5'lik gecikme faizi düşüyor

Araç muayenesinde aylık yüzde 5'lik gecikme faizi düşüyor

Araç sahiplerinin araç muayenelerini yaptırmadıkları takdirde her ay ödemeleri gereken yüzde 5 gecikme faiz oranı düşürülüyor.

Araç muayenesinde aylık yüzde 5'lik gecikme faizi düşüyor
16px
24px
26.05.2021 07:40
ABONE OLgoogle

30 Nisan tarihinden önceki dönemlere ait vergi ve prim borçlarıyla idari para cezaları ve gecikme faizleri için yeniden yapılandırma imkânı sağlayacak torba teklife araç muayenesi gecikme faiz oranını düşürecek yeni bir madde daha ekleniyor.

Bu durumda, yüzde 5 olan faiz oranı yüzde 1.5 düzeyine kadar düşecek. Yani araç muayenesini geciktirdiği için 100'lük muayene ücreti üzerinden her ay için yüzde 5 gecikme bedeli ödemek zorunda olan bir vatandaş, yıllık toplam gecikme bedeli olarak 60 TL değil 15 TL gecikme bedeli ödeyecek.

ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK

Torba teklife eklenecek yeni madde binek otomobil sahipleri dışında, ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilmek zorunda olan traktör sahibi çiftçiye de nefes aldıracak.

Düzenleme, çiftçilerin, yüksek gecikme bedellerini ödeme zorluğu nedeniyle traktörlerinin trafikten men edilmesine kadar birçok yaptırımla karşı karşıya kalmasına engel olacak.

Yelda Gökdağ/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde