Anlaşmaya varıldı: Yerli otonun bataryasında önemli gelişme

Anlaşmaya varıldı: Yerli otonun bataryasında önemli gelişme

Yerli otomobili geliştirme çalışmalarını üstlenen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, (TOGG) otomobilin merak edilen batarya sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Anlaşmaya varıldı: Yerli otonun bataryasında önemli gelişme
16px
24px
20.10.2020 11:17
ABONE OLgoogle

Yerli otomobilde önemli batarya gelişmesi! TOGG kararını verdi

Son daikika haberine göre TOGG ürün gamında kullanacağı batarya paketinde iş ortağı olarak dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis’i seçti.

Yerli otomobili geliştirme çalışmalarını üstlenen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, (TOGG) otomobilin merak edilen batarya sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun şu ifadelerine de yer verildi: 

Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir

Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir.

TÜRKİYE'DE ÜRETECEK

TOGG'un Twitter'dan hesabından, "dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis ile yaptığımız anlaşmaya göre batarya modülü ve paketini Türkiye'de üreteceğiz" açıklaması yapıldı.

Paylaşımda, "Farasis ile kuracağımız ortak girişim şirketiyle Türkiye'de batarya modülü ve paketinin yanında batarya kimyası ve hücresi konusunda yetkinliklerin gelişmesine de katkı sağlayacağız" denildi.

MOTOR BOSCH'TAN

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, "Batarya Türkiye'de üretilecek. Bizim Gemlik'teki tesisin içinde olacak. Bataryayı, batarya paketini, batarya kontrol ünitesini, hepsini kendimiz üreteceğiz. Aracın elektrik motoru ise Bosch'tan alınacak" bilgilerini paylaşmıştı. 

Karakaş önceki gün de Alman basınına verdiği demeçte, Türkiye'nin otomobilinin tek bir şarjla 500 kilometreye kadar yol alacağını, pilin 30 dakika içinde yüzde 80'e kadar şarj edilebileceğinin bilgisini paylaşmış ve batarya teknolojisi konusunda görüşmelerin devam ettiğini söylemişti. Karakaş, "Her şey yolunda giderse yurt dışındaki rakiplerimiz için de pil üretebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

Yerli otomobilin üretileceği Gemlik'teki fabrikanın yılda 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaştığında çalışan sayısının da 4 bin 300 kişiye ulaşması bekleniyor. İlk araçların 2022'in son çeyreğinde bantlardan ineceği belirtiliyor.

28 Haziran 2018 tarihinde kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş., Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde ve 'beş babayiğit' olarak anılan Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Grubu'nun iş birliği modeliyle oluşturuldu.

Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde