Amazon'a 900 Milyon Dolarlık rekor ceza!

Amazon'a 900 Milyon Dolarlık rekor ceza!

Amazon, AB kişisel veri koruma kanununu ihlal etmekten yaklaşık 900 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı

Amazon'a 900 Milyon Dolarlık rekor ceza!
16px
24px
30.07.2021 16:01
ABONE OLgoogle

ABD’li teknoloji şirketi Amazon.com Inc, Avrupa Birliği’nin kişisel veri koruma kanununu ihlal ettiği için 886.6 milyon dolarlık (746 milyon euro) rekor seviyede bir cezaya çarptırıldı.

Luxembourg National Commission for Data Protection (CNPD) adlı AB kurumunun 16 Temmuz’daki kararına dayanarak Amazon’a verdiği ceza şirketin internet sitesinde bugün yayımlandı.

Amazon’un basın sözcüsü, şirketin bu ceza kararını temyize götüreceğini açıkladı. Dev e-ticaret şirketi açıklamasında, CNPD’nin kararını haksız bulduğunu belirtti.

CNPD konuyla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi.

AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) göre, şirketlerin vatandaşlara ait kişisel verileri kullanmadan önce o kişilerin rızalarını almasını zorunlu kılıyor, aksi takdirde bu şirketlere sert cezai tedbirler uygulanıyor.

Mahremiyet ihlali ve dezenformasyonla ilgili bir dizi skandalın ardından büyük teknoloji şirketlerine karşı düzenleyici incelemeler küresel olarak artmıştı.

Alphabet’in birimi Google, Facebook Inc, Apple Inc ve Microsoft Corp gibi şirketlere Avrupa’da yapılan incelemeler artmıştı.

Aralık ayında Fransa’nın veri gizliliği kurumu, online reklam takibiyle ilgili ulusal kuralların ihlalinden dolayı Google’ye 100 milyon euroluk ceza uygulamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde